ZMAJ kombajni

Matic

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
23 Apr 2009
Poruka
28.749
Lokacija
Sremski Mihaljevci
Nema logike jer zrno nije krupno poput recimo klipa kukuruza da bi ga letva ponela a i sam lanac nesme biti labav da letve stružu po koritu ulaznog grla kako bi uspešno nosile masu i zrno gore.Ide to i ovako i onako kako si i rekao.
 

sale ratar

Član
Učlanjen(a)
3 Jan 2012
Poruka
4.588
Lokacija
turija
Kod mene stoji kao kod Siniše i imam problem da mi mota slamu (od soje pa i pšenice ali manje, ponaročito kad je zelenija) na zadnjoj osovini tu gde lančanici stoje, imam one limove zaštitne pa sam probao i sa plastičnim cevima (od vodovoda) da obmotam osovinu u knap do lančanika i čim je malo zelenija slama problem, toliko nabije da greje osovinu i pravi ćebe odozgo gde se vraća lanac pa otkine vremenom parče te slame pa podbaci pod prednji lančanik i krivi osovinu.Gledao sam na 5 kombaja i svugde stoji lanac kao kod Bojana i nema problema sa tim.U zadrugi dok sam radio stalno sam vozio kombaj i nikad nije bilo problema ni na jednom a vrli smo svašta, čiste osovine i lančanici, čak je i 143 (fabrički) došao sa tako postavljenim letvama lanca tako da ću probati da ih ispreokrećem, hvala kolegama na pomoći.
 

Spajki

Član
Učlanjen(a)
11 Okt 2009
Poruka
4.433
Lokacija
Bečej
Jooj,kada par godina radis bez problema i onda jedne godine tako pocne da mota dodje čoveku da ga zapali,iseče,proda....Meni je nekad hteo da mota i zelenije štapove u suncokretu,da poludiš.
 

Arkadije

Član
Učlanjen(a)
11 Jul 2010
Poruka
2.305
Lokacija
Neuzina
Kao kod clana Sudarski Bojan,tako i kod mene stoje letve i nikad nisam imao problema sa bilo kakvim namotavanjem,gusenjem.Soju do sad nisam radio inace,ali suncokret npr sam vrsio dosta zelen ,i nikakvih problema nije bilo,psenica takodje.
 

sinisa1979

Član
Učlanjen(a)
24 Okt 2010
Poruka
5.881
Lokacija
Subotica
Matiću, ima logike i hoće letve da izbacuju zrno napolje pogotovo ako se pretera sa teranjem mase na povrat. Zna biti korito hedera puno zrna.
Što se tiče namotavanja.... Da li je dovoljno zategnut lanac? Stric ima iste probleme a mi ne. Razlika nam samo u podešenosti lanca.
 

brankovic

Član
Učlanjen(a)
14 Jun 2011
Poruka
3.973
Lokacija
Grabovac
Zmaj 142

Potrebna spirala ona na dnu bunkera i ona za pražnjenje bunkera. Gde predlaže to da se kupi? Sloga metal,Metal Padina ili nešto treće?
Ili polovno negde ako ima?
 

brankovic

Član
Učlanjen(a)
14 Jun 2011
Poruka
3.973
Lokacija
Grabovac
Nije za moj kombajn. Jedan prijatelj kupio Z 141,pa hoće da produzi lulu za kipovanje,a onu u dnu bunkera da zameni,valjda je dosta potrošena.
 

lovac luka

Član
Učlanjen(a)
24 Feb 2011
Poruka
3.510
Lokacija
obrovac
Matiću tako moj drug DULE Arapin zna sve kamione uz put po celoj Srbiji
Trguje starijim kamionima izvozi ih za Nigeriju i neke Arapske zemlje pa otud i nadimak

Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora
 
Vrh