Uzgoj paprike -opšta tema

  • Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Ovo zamalo da lupim glupost... dugovao bih ljubeku izvinjenje...ja sam video samo dve poslednje slike sa plodovima...nisam video lisce...jbg

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
 
Pa za povecanje lisne mase azot odnosno AN (amonijum nitrat) ali ako je u pitanju viroza...ne znam sta ce na kraju biti...probaj na kraj krajeva dodaj djubrivo AN nije skup. Jer na onim plodovima imas ozegotine od sunca.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
 
Viroza i ozegotine od sunca. Nije tu samo u pitanju nedostatak lisne mase vec cesce nedostatak kalcijuma ili vode. Usled manjka vode biljka povlaci vodu iz ploda da bi prezivela i takvi plodovi lako stradaju od sunca. A pri nedostatku vode, slabo je i usvajanje hraniva iz zemljista. Takodje, na visokim temperaturama, kakve su bile pre ovih kisa, koren slabo radi.
A za virozu nema leka. Obrati paznju na vasi i tripsa da ti se ne prenosi na zdrave biljke

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
 
Jedno laičko pitanje , ne zamjerte . Ne bavim se paprikom , ali kod mame u bašti ,(a moji neznaju ništa posaditi ako neće biti bar deset reda :osmeh:) imamo problem :

20160721_190642_zpseohl3fgy.jpg


20160721_190721_zps2o0f2ljh.jpg
 
Uzrok je bakterija :) salim se. Uzrok jeste bakterija ali joj pogoduje ovakvo vreme. Napad nije jak, tako da mislim da nece imati problema. Ja licno sam radio bakar funguran+mankogal par puta do sada. Uvek sam radio preventivu tako da nemam znacajnijih problema. Neko je ovde pisao i hvalio preparat "orvego" po slikama bih rekao da je dosta dobro odradio posao.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
 
Sutra ujutro cu joj pustiti,htedoh danas i pokidam kanap od paljenja.
Jel bolje kalcikum preko lista ili kroz sistem i sta je najbolje da joj sad dam.

Sent from mTalk
 
Nazad
Vrh