ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Sta se preporucuje za 200-250m namorske visine, njive pod nagibom, zemlja srednje humusna?

Pretpostavljam da je zemlja kod tebe slična kao u mom kraju.
Sejao sam nekoliko ZP hibrida na parcelama koje su mi na brdu. Najbolje se pokazao ZP 434 i ZP 684, ali kod ovog drugog hibrida voditi racuna o razmaku. Pre dve godine sam ga sejao na pola parcele na razmaku od 26 cm, a druga polovina na razmaku od 30 cm. Na delu parcele sa vecim razmakom bilo je kolicinski vise kukuruza. A inace je parcela 5. klase. ZP 434 sam sejao na 25 cm i bio je odlican.

Prošle godine sam sejao ZP 666. Katastrofalno je podbacio. Ko god ga je u selu sejao ništa nije imao. Dok su ostali ZP hibridi solidno dali.
Ove godine ću da probam ZP 560, hteo sam i 555 ali je rasprodat... Mislim i da bi oni dobro rodili na brdu, jer nekada smo sejali 599 i bio je odlican.

Pretpostavljam da je zemlja kod tebe slična kao u mom kraju.
Sejao sam nekoliko ZP hibrida na parcelama koje su mi na brdu. Najbolje se pokazao ZP 434 i ZP 684, ali kod ovog drugog hibrida voditi racuna o razmaku. Pre dve godine sam ga sejao na pola parcele na razmaku od 26 cm, a druga polovina na razmaku od 30 cm. Na delu parcele sa vecim razmakom bilo je kolicinski vise kukuruza. A inace je parcela 5. klase. ZP 434 sam sejao na 25 cm i bio je odlican.

Prošle godine sam sejao ZP 666. Katastrofalno je podbacio
. Ko god ga je u selu sejao ništa nije imao. Dok su ostali ZP hibridi solidno dali.
Ove godine ću da probam ZP 560, hteo sam i 555 ali je rasprodat... Mislim i da bi oni dobro rodili na brdu, jer nekada smo sejali 599 i bio je odlican.

I ja sam prosle godine sejao 666 ni koren nisam obrao.

kakav je taj 606 za berbu u klipu i kakvu zemlju traži.Ranije sam sijao 505 i 555 ali ove ga godine kod nas neće biti.Ima nekakav 427 ili tako nešta ni o njemu ne znam ništa,može li on na slabiju parcelu?

Od najnovijih ZP hibrida,lošiju zemlju najbolje podnose upravo hibridi ZP606 i ZP427.Hibridi ZP600,ZP666,ZP560 traže nešto bolji kvalitet zemljišta:ppozdrav:

Ranostasniji hibrid FAO grupe 300,visok sadržaj proteina,pogodan kako za berbu u klipu tako i za vrsidbu u zrnu,odlican prinos.

Nazad
Vrh