ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
ZP 548 ima li iko iskustva sa njime?

Tomo tesko da ce ti neko preneti iskustva o ovom hibridu jer se ove godine prvi put nasao u prodaji, bar je meni tako rekao njihov promoter s obzirom da sam medju ostalim semenom dobio jednu vrecu i tog semena za ogledno polje.Vise o njemu na jesen:ppozdrav:

Ja sam uzeo 10 vreca nisu imali dovljno 555 pa sam njega ubacio u probu posto sam citao da je novi hibrid pa reko valjda ne moze odma da omane prve godine!Valjda nisam toliko baksuz!:sta::osmeh:

Nesekiraj se Tomo ja sam juče na probu posejao 4 setvene 548 na 22,1cm pa će vidimo, i nakraju parcele sam nastavio sa 555 pa će vidimo i razliku.

Posejao sam zp 366 na razmak od 19cm sad nesto kontam puno je gusto da ne bude ko mislinger?!
Jel sejao neko zp fao 300 tako gusto i kako se pokazalo?

Gusto je ako nisi nadjubrio na šta možeš da utices i ako ne pada kiša na šta ne možeš. Mišljenja sam da jeste gusto, ne bih se usudio da tako posejem.

Kad je to zajedno nisi načisto. Možda neki od ta tva ima veću masu zrna - zapreminski bude recimo isto ali maseno ne. Ne možeš znati dok ne odvojis.
Power, posoli ti njega i sa malo ana. Za svaki slučaj.

Nesekiraj se Tomo ja sam juče na probu posejao 4 setvene 548 na 22,1cm pa će vidimo, i nakraju parcele sam nastavio sa 555 pa će vidimo i razliku.
I mi smo danas sejali 548 i na istoj tabli nastavili sa 555 takodje razmak 22-23cm tako da ce biti isto uporedjivanja.

- - - - - - - - - -

548 ukrstam na istoj parceli protiv 560, pa cemo i tu videti razliku.
Ja na drzavnoj njivi prolecno oranje zp560,548 i ns 6102 pa cemo ispratiti i taj ogled da vidimo koji ce od ta tri biti najveci junak na muci razmak oko 20-22cm mozda malo pregusto ali tako ispalo sreca pa je negde oko 70 ari povrsina.

Nije bitna ni samo masa, ima i do pologa, polozaja klipa, napada bolesti ...
Tomo k'o da si na Kosancicu uzeo zemlju kad radis prolecno oranje. :osmeh:

Inace BAS ali bas sam prijatno iznenadjen radom ZP instituta, ove godine imamo 2 nova hibrida jedan 400 i drugi 600 fao grupe, a mimo ogleda jos 2 nova hibrida 500 fao grupe.

- - - - - - - - - -

Imamo ZP
333
341
366
388
427
434
4001
4007
548
555
560
600
606
666
6001 su zvanicno u ogledu.

Bilo je prolecne i u Vrbasu neka crkavica od drzavne ali sto kazu "siromahu muva u g..u za uvar",a za Kosancic ne znam jeli bio drugi krug ako nije mozda bi i tu mogao da se ugradim za koji HA da vidimo i tu zemlju sto je hvale i grabe svi od reda!::namigivanje::

Nazad
Vrh