ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Danas kupio seme ZP 555,seme nije prepakivano,sa klijavošću od 98% i energijom klijanja 97% ,cena 3640 din,mislim da nema jeftinije nigde, čak ni kod bojčetića:haha:

2uzfihi.jpg

2hd7dhg.jpg

2vvkex0.jpg

To ćeš da vidiš kad poseješ šta si kupio...ovako mogu na napišu šta hoće.Nikako nisam zadovoljan sa semenima iz apoteka,zadruga pa čak i hemoslavije.Čini mi se da su to sve semena iz podruma i skladišta.Žao mi je što nisam na prezetntaciji jedne semenske kuće postavio pitanje,šta se dešava sa semenima koja se ne prodaju?

Ne znam da li si nekada bio u magacinu instituta da vidiš koliko tamo ima starog semena.To nije ništa čudno.

Pisao sam ranije o tom doradnom centru u Srbobranu imao sam drugara koji je radio tamo i tuga jedna šta se radilo...ali,u međuvremenu se promenio vlasnik pa moguće da se i politika firme promenila.

Odkud ovolika razlika u tezini...moje vrecice zp 555 su teske 8,50 kg i tretirane maxsima xl a u Marka su teske 10.40kg i tretirane redigo m

Nacuo sam da pojedinci tako rade mada ja nisam pokusavo...nabavio sam i one metalne drzace izbijaca zrna pa cemo vidjet kad dode vrijeme

Jes to u farmkomercu kupio?

Da u Farmcomercu.
To je neko seme iz 1940 kaže pronašli predratne zalihe,:haha:

Uzimam već godinama kod njih i nisam nikad imao problema,prošle godine sam uzeo prepakovano seme i to je uredno bilo navedeno na deklaraciji. Klijavost je bila 93% i zrno sitnije pa opet nisam imao nikakvi problema,prinosi bili vandredni.Ne znam što se toliko čudite pa bilo je očekivati da seme bude jeftinije ove nego prošle godine.u Somboru je na svim prodajnim mestima jeftinije seme nego prošle godine.kako je nama više rodilo tako je i njima (institut ZP).

Da li je neko sejao 427? Kakav je uopšteno? Ili ako je neko radio lični ogled sa fao 350 do 450 koji je najbolji?

Послато са LG-H650 уз помоћ Тапатока

Da li je neko sejao 427? Kakav je uopšteno? Ili ako je neko radio lični ogled sa fao 350 do 450 koji je najbolji?

Послато са LG-H650 уз помоћ Тапатока
Ja ga sejao 2015 maloo redje doduse na 25-27 ali gurao po tri klipa i dao odlican prinos,klipovi tanki,12 redova zrna ali dugacki,a zrno malo krupnije,setvena jedinica je te godine bila 10,5kg...Licno sam zadvoljan bio tim hibridom,ali ga nisam vise sejao,iz razloga jer sam sejao kasnije fao grupe

Meni su prosle godine uvalili neko od ko zna koje godine,na etiketi uredno pislao da nije prepakivano ali sam oko 2,5ha morao da presejem,niklo nekih 50-60%..... treba sejati na 15cm,pa ako te usere ono kad nikne ispadne na 30cm,sto bi neko reko tri u metar:osmeh:

Nazad
Vrh