ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Postoji li neka tabela sa sadrzajem proteina u svakom hibridu?treba da se odlucim sta cu ostaviti za stoku,a sta ce ici za prodaju.Imam 434,560 i 606.Sta predlazete?

Brali smo zp606 zivotinja od hibrida i po tezini branja i po prinosu, dosta me podseca na 684 mora da su braca! Berac z216 koji ima lepu zapreminu bunkera nemoze obici krug nekih 70-80 metara, duz 380m. al je smrt za jednoredni berac!
Matori je imao zp666 koji malo manji prinos ima al se bere milina jedna, tako da je diskutabilno da ce 606 jos koji put biti posejan!

Zbog čega je 606 teško brati jednorednim beračem? Ja ga berem (ZMAJ 214) već 3-4 godinu i nemam nikakvih problema. Izmerio sam vlagu pre branja i bila 23,1 i bilo je malo zrna u prikolici. Kako su dani prolazili povećavala se količina zrna. Trebalo je da krenem ranije sa branjem ali... Ja sam zadovoljan ovim hibridom i neću ga menjati.

Danas konacno pokosio zp555....Na dve parcele jednoj od 2kj prinos bio 13.800kg sa vlagom 16,5% a na drugoj od 2,5kj prinos okruglo 18.000kg sa vlagom 17,8%.... Posle obracuna i odbitka vlage znacu koliko je naplativo i prinos po jusu.
Setva je bila 4.aprila na 22,5cm u jesen zaorano 100kg mapa predsetveno 150kg ureje i uspartano 50kg ana sve po kj.

Jutros poceo napokon berbu....prije kise skinuto 4 duluma.Jedan dio mi voda proredila posteno al ima sigurnih 7 metar po dulumu i to je ok....Brao mi cova sa dvorednim sipovim beracom i MF 3060....Kako traktor lako nosi berac...ma nije prelazio po zvuku 12 gas,a do mene brato sa zetorom 62 45 i vidi se da ga cepa posteno

Da li je neko imao I kakvi su prinosi I vlaga zp366 i zp388 hibrida....nesto razmisljam da ih ubacim sledece godine umesto zp555 sa kojim sam bas zadovoljan sa prinosom ali slabo otpusta vlagu jer izgleda da je za branje a ne za u zrnu?

Mi smo u firmi naskidali razno raznih stranih "modernih" hibrida pre kisa i ni jedan ove godine nije imao ispod 17% vlage,kasnije je skocila i na 21%.

Dkc i sygenta su mi imali polovinom septembra vlagu 14-15% dok je zp555 tad imao 22%... Tek posle mesec dana sam njega skinuo i to vlaga bese 16,5-18%

U ogledu se zp366 pokazao bolji od zp 388, jer mnogo brže otpušta vlagu.
Zp 388 i zp 555 otpuštaju vlagu skoro istovetno.

Ove godine sam najviše oduševljen sa hibridom zp 333. Imao je vlagu od 17% još krajem avgusta. Idealan za rano skidanje.

Nazad
Vrh