ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Seme je takvo već drugu godinu a zrno još nije bilo tako krupno u vršaju.Valjda se nisu složile sve kockice.

Izgleda,nesto tu ne odgovara zdravoj logici.U svakom slucaju komedija zrno,kao konjski zubi:haha:Ako ovako nastave morace u dzakove za psenicu pakovati seme kukuruza:osmeh:

Ni 606 i 666 ne lice sto se tice semena i merkantilnog zrna.
Desava se da semenska kuca napravi fantastican hibrid,ALI roditeljska linija ne daje visok rod semenskog kukuruza i kao takav nije ekonomican za proizvodnju.

Ma gde isplativo,semenske kuce su u debelom minusu,u proseku cena njihovog kukuruza po kilogramu 500 dinara,stvarno mizerna cena.Ima tu troskova,papirna vreca,deklaracija,fungicid,konac da zasiju vrecu....secenje metlica(mozda)....

2ef2lvp.jpg

Ogled sejan 01.04. Odlicno napreduje,prosle nedelje spartan i vise ne moze uci u njega.

Danas sam okrunio proslogodisnji ZP606 povrsina ravno 1ha i prinos 9160kg plativog + 2 reda sto smo ranije rucno probrali i to su svinje pojele,znaci nesto oko 9400kg/ha suvog zrna,ja sam prezadovoljan.

Posto nam nema Rase02 ovih dana na forumu, te umesto njega vas obavestavam da ce 15-og septembra biti odrzani dani polja ZP hibrida u institutu.

Nazad
Vrh