ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
10374936_1663094763962319_8697730817945075053_n.jpg

Kod mene ZP427 izuzetno krupno zrno, zaglavljivalo se na sejalici. Presli dva puta parcelu od 30 ari videcemo kako ce da ispadne.

Mi posejali juce 873, 4kj za cardak. Posle 6-7-8 god opet domaće. :D videćemo šta će biti od njega.

Sent from my HTC One mini using Tapatalk

Murtine de nadjoste 873 ?
Ove godine imaju i 4070 nov u ogledu,pored starog a novoprobanog 548.

- - - - - - - - - -

Jedino ne znam koliko ce biti relevantan ogled za 548 koji je ubacen umesto izolacije do komsije.
Za one koji ne znaju kad se radi ogled sa merenjem prinosa prvo se poseje 4 reda izolacije,zatim svi hibridi za vrsidbu u ogledu i onda jos 4 reda izolacije ili koliko vec ostane do kraja njive,medjutim nama je ostalo 7 redova ukupno,pa smo 548 ubacili kompletno za izolatora.

Ja sa mojim 560 nisam zadovoljan nikako.Sijan 1 aprila sve idealni uslovi ali dosta ga fali.Gdje nema izvadim zrno ono pustilo korijen po 5 cm a stablo za gore nije ni puštalo.Crva nema,jednostavno nema gornje klice.Sijan je na 24 cm a sad ga fali 15 do 20%.Mozgam da ga presijem.

Jesi tretirao s nečim seme? Vidi ove moje muke od prošle godine, ne mora da znači ali svakako zanimljiva fotka:
i sklop
Seme pustilo koren preko 20cm, a klicu nula. Sklop je bio oko 70%, ostavio sam. Krivac sam bio ja, jer nisam čitao, uzrok je bio Gat go, insekticid- ali ne za tretiranje semena. Preparat je bio mastan, napravio je film oko semena i evo šta se desilo. Sreća pa je samo 1,5ha bio u pitanju.

Ja sa mojim 560 nisam zadovoljan nikako.Sijan 1 aprila sve idealni uslovi ali dosta ga fali.Gdje nema izvadim zrno ono pustilo korijen po 5 cm a stablo za gore nije ni puštalo.Crva nema,jednostavno nema gornje klice.Sijan je na 24 cm a sad ga fali 15 do 20%.Mozgam da ga presijem.

Izgleda da mu je to karakteristika ove godine. I kod mene isto ima čudno dug koren na dole. Nisam mnogo kopao ali možda sam jedan našao da nije krenuo i na gore kao još se misli a svi imaju čudno dug koren
2ebzpzb.jpg
[/IMG]

Prica mi drugar veceras posejao ZP427 dzak 12,6kg,kaze pun jedva ga zasili,kad sam video seme sto mu ostalo to je da se ubijes od smeha,to kao da je zrno skinuto sa nekog domacinskog klipa od 30cm.Frakcija 11mm:haha:a nema zrna ispod 13mm.Mozda bude i dobar,ko zna.Seme kupljeno u Zem.polju.

Nazad
Vrh