ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
Ovo je moj ZP 434,u punom nalivanju,za sad sam zadovoljan,od zadnje kiše ima još vlage na 12-13 cm,i mislim da će se izvući bez padavina u skorije vreme,jedino mi se ne sviđa što 80% nosi 2 klipa,pa ovaj drugi usporava razvoj prvog,ali šta je tu je ne može se sve poklopiti.

2hoilaa.jpg

Evo i slike mog ogleda koji se nalazi na putu Ruma-Indjija
cam00039.jpg

- - - - - - - - - -

cam00034.jpg

- - - - - - - - - -

Kise vec dosta dugo nije bilo,pocinje da podgoreva kukuruz,zemlja je ispucala.ZP434 i Zp341 su u završnoj fazi nalivanja zrna:ppozdrav:

Poslednja izmena:
Kotarka od 66 kubika napunjena sa ZP hibridima .Ovde je stalo 8 kj ,umanjeno za jednu trotonku koja nije mogla da stane.
csaky7qmehis72g1ih9g.jpg

Ovo je moj post od jesenas.

Kad smo okrunili ovu kotarku bilo je malo ispod 20 t zrna.Račun kaže da je bilo oko 2600-2700 kg/kj.
Zato je čokanja bilo dosta više nego obično.
Razočarao sam se u ZP hibride.U kotarci su bili ZP 505, 560, 600 ,606 i 684.
Prošle godine sam kombajnirao parcelu(strani hibrid) koja nije ličila ni na šta pa je dala 2200-2300 kg /kj.
Sa stranim hibridom ,koji je bio u istoj duži gde su bili ZP 600-606-684 hibridi, sam postigao oko 4500 kg/kj.
Sa stranim hibridom koji je bio pored ZP 505-560 sam postigao 3000 kg/kj.

Ja ovde koliko vidim u zadnje 2-3 stranice slike postavljaju samo oni koji su dobili djaba seme.Da li seje jos neko to seme ili samo ide za oglede al nikako da se probije na trziste?3-4 coveka u krug hvale oglede jedan drugom i to je to.

Pa da bude jedan od najprodavanijih semenskih kukuruza.Ovde na forumu samo slike od ogleda ZP-a.

A koji je najprodavaniji semenski kukuruz,jel imas mozda zvanicnu statistiku prodaje semenskog kukuruza ?
Normalno da kacimo slike ogleda kad imamo cime da se pohvalimo. :osmeh:
Ja sam kacio i slike drugih ogleda gde je isto seme za dz.

Pa da bude jedan od najprodavanijih semenskih kukuruza.Ovde na forumu samo slike od ogleda ZP-a.
Pa zar je moguce da ti do sada nisi primetio da je ovo tema o ZP HIBRIDIMA!!!!!!!!!!

Postavi i ti neku sliku kukuruza vidim da si primetio da sam ja postavio i ogled mog necaka Pionirov ogled.
Covek se uci dok je ziv nemoj misliti da je naj bolji kukuruz onaj koji ti sejes pogledaj malo oglede pa se onda odluci.

Nisam,bio sam ubedjen da je rec o Pionirima.Tacno sam znao da cete vas dvojica da se javite odma:haha:.:ppozdrav:

Nazad
Vrh