ZP hibridi, prinos za ponos

Koji ZP hibrid planirate da sejete ove godine najvise?

• Ukupno glasača
    427
@gagi84
Moj poziv za tebe je otvoren,mozes doci kad hoces da se uveris u ono sto pricam a ti ako si ozbiljan proizvodjac mozes pozvati u goste,cesto sam kod tebe u komsiluku.
@lemilica
Ko se razbesneo?Ja sam samo hteo da razbijem neke predrasude neupucenih ljudi ali vidim da ne vredi i necu se vise oko toga smarati.

Rasa 02@pretpostavljam da vi radite u ZP pa ih zato hvalite ja sam samo izneo moje misljenje i misljenje drugih ratara iz mog mesta po vama svi ispadosmo prosti tako da tek sad necu nikad da sejem vase hibride, hvala i ne bih vise o ovome jer sve ce vaga da kaze na jesen ko me uveri da gresim mogu da pricam sa njim ovako ne bih vas vise zadrzavao.

Ok Rasa 02, ozbiljan proizvodjac jesam, veliki nisam!Bice mi zadovoljstvo da te upoznam, a mozemo i njive da obidjemo.Zaboravio sam da napisem da sam 2011 godine imao 434 na prolecnom oranju i da je u susnoj godini dao solidan prinos, ono sto je fakat, fakat je!Sledece godine ces mi preporuciti nesto za branje za moj kraj pa cu objektivno da izvestavam kako je bilo.

Danas sam zagrtao ogled ZP. I opet se u porastu ističe ZP 600.
Nije džabe najrodniji ZP hibrid.

Pa naravno da je prava stvar,ja sam uvek za pozitivne stvari.Ne podnosim kada neko bez pravih argumenata generalizuje stvari,ok ako se njemu nesto ne svidja ali sto tupi nesto sto nije tacno i siri neistine.

Nemojte se prepirati nego malo pratite oglede goji ima na dosta lokacija pored puta, tako će te se uveriti šta je najbolje za vaš kraj. Pošto sam prošle godine imao ogled ZP a isto tako biosam i jedan od retkih koji je brao u selu kukuruz u klipu kako sebi tako i drugima mogu vam reći da su se hibridi ZP odlično pokazali u prošloj sušnoj godini.

Moze da prodje,jbg lose slike jer je slikano predvece kad sam isao da kosim uvratine...
13060066.jpg

13060068.jpg

ove godine sam prvi put posle 7godina posadio zp hibride,situacija je jasna kao dan nisu mi potrebna nikakva objasnjenja godinama unazad pratim rezultate drugih ljudi i mogu slobodno da kazem da je zp kod nas najuspesniji,jednostavno odgovara mu zemljiste vise nego stranom kukuruzu,godinama unazad sadio sam kws kermes,luce,mikado,sadio sam i as72 i sicoru ali bilo je i losih godina nisam mogao da izvicem najbolje od njih ali sam primetio i to mi je mnogo smetalo vecina stranih hibrida sporo razvija klipove i na vecini treba ispostovati maksimalne agrotehnicke uslove za dobar prinos,primetio sam da domaci hibridi mnogo lakse napreduju,klipovi su im ogromni u odnosu na strane hibride,imao sam jedne godine dobar rod sa kws kermesom oko 12th suvog zrna ali samo je na tome ostalo,vise nikada nije bio takav ali prosle godine je bio dobar kako je godina losa,kvalitet zrna je na strani novijih hibrida jer su zrna malo teza ali ponavljam nemoze se tvrditi da su zp hibridi losiji od stranih to se mora proveriti pa pricati,sta ce meni pionir hibridi koji se seju na 17ili 18cm?sta da radim sa njime kada nemam sistem za navodnjavanje takav sklop nemoze da prezivi 40c a da ne ostavi posledice.svi kukuruzi imaju veliki potencijal prinosa imaju ga zp hibridi racunica je prosta koliko biljke po hektaru puta kilaza i to je to.jedan klip kukuruza na dobroj godini moze da ima 300grama suvog zrna.ako imas 50000 komada u hektaru to iznosi 15th sto je vrhunski prinos a dobar je i 10th.sto se mene licno tice neka sadi ko sta hoce ja sam isprobavao razne hibride gledao sam i druge i shavtio da domaci hibridi bolje podnose ove nase uslove,mislim za moj kraj,nema potrebe omalovazavti zp hibride zato sto su nasi,jer ta kuca je nastala odavno a Jugoslavija je nekada bila u vrhu u evropi i svetu.nemora da znaci da sve sto je strano to je dobro a nase nevalja.ja sam tako mislio ali vise ne razmisljam tako,dosadilo mi je da ocekujem vrhunske prinose uradim ga odlicno,zapekne malo susa on se ukenja nacisto,posle pogledam nase hibride klipovi po 30cm prosto nemogu da verujem.svaka cast stranim kucama,imaju kvalitet novi hibridi bi i trebali da budu kvalitetniji ali mislim da nisu toliko bolji od nasih.

North ovi iz monsanta su smešna priča za tebe, kaka ti ovo karakondžula od kukuruza, lepo sam ti reko da se neigraš ste modifikacije.:haha:

Nazad
Vrh