Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
zzivica je napisao(la):A kako sipaš dizel,sa tavana?
Post je spojen: [time]1293120799[/time]_________________________________________________
Kako možete da kratite hedere kad nemora da kosi punu kosu.
ja hocu da uzmem adapter za kukuruz za zmaja 162 pa me interesuje jel ide dobro sa 6-rednim i kojom brzinom ga teras....Bubu je napisao(la):@ZRENJANINAC
Kod nas u selu ima 2 takva adaptera sa tarupom. Jedan je u sprezi sa 151-com a jedan sa 191-com i oba rade bez poteskoca. Recimo taj 151 ima Mercedes motor OM352A i nista ne ide sporije od naseg 162 koji isto nosi 6-redni adapter i ima isti motor.
ne mogu naci nigde 4 reda za njega,,a da uzmem od 142 pa da prosirujem usta pravo da ti kazem mrzi me...ali bilo bi mi bolje...Matić je napisao(la):Moj komšija ima adapter 4 reda na 162-ci sa klasičnim tarupom i ide kao nevreme po njivi,na kombajnu je MB motor
Vrlo lako i brzo rešivo.SrdjanM. je napisao(la):ne mogu naci nigde 4 reda za njega,,a da uzmem od 142 pa da prosirujem usta pravo da ti kazem mrzi me...ali bilo bi mi bolje...![]()
ali sa 4 reda bi oba tocka gazila po redu,,jel takoabro je napisao(la):Vrlo lako i brzo rešivo.SrdjanM. je napisao(la):ne mogu naci nigde 4 reda za njega,,a da uzmem od 142 pa da prosirujem usta pravo da ti kazem mrzi me...ali bilo bi mi bolje...![]()
ako negazi redove,,po mom misljenju bolji bi mu bio onda adapter od 4 reda...ali moram ja to proveriti kuda on gazi...Bubu je napisao(la):Nije tacno. I ja se raspravljam sa mojim kompanjonom clanom Tesin bas na tu temu. Evo u selu kod nas uspesno vec par godina radi jedna 161-ca sa adapterom od 125-aka, 4-rednim i fabrickim gumama 23.1x26 i ne cepa redove ako je sastav relativno dobar..
Kod nas na john deere-u, je zmajev heder 4 reda (6 redi skracen na 4, po meni laksi nacin) a sirina bubnja 125, gume 23,1x26. Jedan tocak ide redovno izmedju redova, a drugi blago nakrivljuje red, tako da i tarupiranje posle njega nije problem, a jos ako bi bio tarup na hederu, onda uopste nemas brige.SrdjanM. je napisao(la):ako negazi redove,,po mom misljenju bolji bi mu bio onda adapter od 4 reda...ali moram ja to proveriti kuda on gazi...Bubu je napisao(la):Nije tacno. I ja se raspravljam sa mojim kompanjonom clanom Tesin bas na tu temu. Evo u selu kod nas uspesno vec par godina radi jedna 161-ca sa adapterom od 125-aka, 4-rednim i fabrickim gumama 23.1x26 i ne cepa redove ako je sastav relativno dobar..![]()
lepo razmisljas...Bubu je napisao(la):Jedini problem sa 6-rednim adapterom na 162-ci je taj sto ne moze da se obidje pun krug na 400m duz ako je kukuruz rodniji od 5t/kj.
Mislim da cemo mi nas adapter skratiti na 4 reda iz 3 razloga-u startu ce nas tarup kostati bar 500 evra manje, ostace nam delova u rezervi i necemo morati da mislimo o rodu kukuruza sto se kapaciteta bunkera tice...
ajde ubaci koju sliku sa 4-rednim,,ako te ne mrzi....abro je napisao(la):162-ka 4 reda adapter![]()
![]()
![]()
![]()
Ako sijete kukuruz tj sastave pravite ispot 60cm onda ima problema ali preko 60cm nikakvih. Dosta vršim a problem ima samo kod pohlepnih koji naprave sastave ko da siju repu.