Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
zzivica je napisao(la):A kako sipaš dizel,sa tavana?
Post je spojen: [time]1293120799[/time]_________________________________________________
Kako možete da kratite hedere kad nemora da kosi punu kosu.
ja hocu da uzmem adapter za kukuruz za zmaja 162 pa me interesuje jel ide dobro sa 6-rednim i kojom brzinom ga teras....Bubu je napisao(la):@ZRENJANINAC
Kod nas u selu ima 2 takva adaptera sa tarupom. Jedan je u sprezi sa 151-com a jedan sa 191-com i oba rade bez poteskoca. Recimo taj 151 ima Mercedes motor OM352A i nista ne ide sporije od naseg 162 koji isto nosi 6-redni adapter i ima isti motor.
ne mogu naci nigde 4 reda za njega,,a da uzmem od 142 pa da prosirujem usta pravo da ti kazem mrzi me...ali bilo bi mi bolje...Matić je napisao(la):Moj komšija ima adapter 4 reda na 162-ci sa klasičnim tarupom i ide kao nevreme po njivi,na kombajnu je MB motor
Vrlo lako i brzo rešivo.SrdjanM. je napisao(la):ne mogu naci nigde 4 reda za njega,,a da uzmem od 142 pa da prosirujem usta pravo da ti kazem mrzi me...ali bilo bi mi bolje...
ali sa 4 reda bi oba tocka gazila po redu,,jel tako pa to onda opet nije resenje...abro je napisao(la):Vrlo lako i brzo rešivo.SrdjanM. je napisao(la):ne mogu naci nigde 4 reda za njega,,a da uzmem od 142 pa da prosirujem usta pravo da ti kazem mrzi me...ali bilo bi mi bolje...
ako negazi redove,,po mom misljenju bolji bi mu bio onda adapter od 4 reda...ali moram ja to proveriti kuda on gazi...Bubu je napisao(la):Nije tacno. I ja se raspravljam sa mojim kompanjonom clanom Tesin bas na tu temu. Evo u selu kod nas uspesno vec par godina radi jedna 161-ca sa adapterom od 125-aka, 4-rednim i fabrickim gumama 23.1x26 i ne cepa redove ako je sastav relativno dobar..
Kod nas na john deere-u, je zmajev heder 4 reda (6 redi skracen na 4, po meni laksi nacin) a sirina bubnja 125, gume 23,1x26. Jedan tocak ide redovno izmedju redova, a drugi blago nakrivljuje red, tako da i tarupiranje posle njega nije problem, a jos ako bi bio tarup na hederu, onda uopste nemas brige.SrdjanM. je napisao(la):ako negazi redove,,po mom misljenju bolji bi mu bio onda adapter od 4 reda...ali moram ja to proveriti kuda on gazi...Bubu je napisao(la):Nije tacno. I ja se raspravljam sa mojim kompanjonom clanom Tesin bas na tu temu. Evo u selu kod nas uspesno vec par godina radi jedna 161-ca sa adapterom od 125-aka, 4-rednim i fabrickim gumama 23.1x26 i ne cepa redove ako je sastav relativno dobar..
lepo razmisljas... ja sam ove godine imao 8613kg/jutru... kojom brzinom ga teras sa 6-rednim..?Bubu je napisao(la):Jedini problem sa 6-rednim adapterom na 162-ci je taj sto ne moze da se obidje pun krug na 400m duz ako je kukuruz rodniji od 5t/kj.
Mislim da cemo mi nas adapter skratiti na 4 reda iz 3 razloga-u startu ce nas tarup kostati bar 500 evra manje, ostace nam delova u rezervi i necemo morati da mislimo o rodu kukuruza sto se kapaciteta bunkera tice...
ajde ubaci koju sliku sa 4-rednim,,ako te ne mrzi....abro je napisao(la):162-ka 4 reda adapter
Ako sijete kukuruz tj sastave pravite ispot 60cm onda ima problema ali preko 60cm nikakvih. Dosta vršim a problem ima samo kod pohlepnih koji naprave sastave ko da siju repu.