ZMAJ kombajni

Dragane providi se hladnjak na skroz, nije prljav, izvađen termostat ali nemam gde da probam, jednu baštu ovro i koliko vidim bolje je, nije prešao 70-75c ali dok neuđem u pravu njivu ništa mada mislim da bez termostata će biti bolje i da više neće grejati ali no.
Stavi nov termostat!!!!!!!!
Bez termostata se motor teško hladi, nema pritisak da protera svuda

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Jako велика 15 л/кј мотор је радио на крајњој граници снаге. Мерцедес ми не прелази 8-9 л/кј и наспрам тс46 као да ради на пола гаса.
 
Tu onda fali snage motoru rj radi preopterecen stalno tj konstruktor je stavio slab motor. Nije normalno da bude takva razlika.
 
Za koliko su vremenski radio kj.
Uh nemam pojma uvek smo prvom kosili za drugu nije bas nesto imao snage sto bi rekli u drugoj vidi breg pre vozaca.Inace motor koji je prvi bio na njemu je bio isto ts46 i taj je prolupao na 50-60kj i po savetu "strucnjaka" mi kupimo drugi motor ts 46 kao to su dobri motori i jeftiniji za odrzavanje od mercedesa, uradimo mu generalku u fulu i taj motor je posle tri sezone poceo da duva ulje na iberlauf.Kako sam ubacio om352a zaboravio sam na muke prvu brzinu retko kada koristimo u kosenju eventualno ako je polog inace uvek 2 brzina i 5-5,5km ove godine je isao i 7-8km dok kosa ne pocne da zvace i gusi.I tu dolazi do onoga da om 352a ima vise ks nego sto diagrami pokazuju jer ts 46 ima po njihovom 136ks,a po snazi se mrcedesu om352a ne pita.Dok sam imao ts 46 na 161 uvek me je lako bilo naci u ataru samo pogledas na koju se stranu vidi stub dima i tu smo mi bili sad dima nema ni kada mu zakujemo dob.
 
Dal je skoro neko radio motor na 142 s46,prijatelj bi radio pa ga zanima dal da ostavi na fabrickoj meri klipa ili da ide na vecu meru,dal se oseti razlika u snazi,i dal se treba raditi i bos pumpa,kombaj ima secku pa bi dobro doslo malo vise snage ako to pije vodu,dal neko ima iskustva i savet
 
Nemam takvog iskustva, ali po logici stvari morao bi biti jači motor. Još ako pumpadžija doda malo vatre, mora se osetiti.
Nego ta sečka, jel to ova za slamu... Na nju misliš. Ne na roto sečku na adapteru? Taman sam počeo razmišljati kako bi je možda ugradio....
 
Код мене је пумпа како кажу бошисти дигнута то ми је рекао кад је ремонтовао јер је отишао дозатор,каже да је мало већа потрошња али нпр што се тиче брегова и сечке да има разлике у позитивном смислу и реже као ненормалан што је интересантно код мене нема оног дима у раду на оџак,димуцка он али се оком малте не не види.Потрошња у житу ми је била 10-13 л по кј са хедером 3,20 друга мали варијатор 4-5км/х
 
Zasto zmaj 142 prosipa iza preko sita kad ga malo brze teram, prvom dve trecine varijatora u psenici 40m/kj.
Dali je to za njega brzo pa nemoze da propusti kroz sita
Gornja sita otvorena 2/3
Donja 1/4 skoro da su zatvorena samo malo otvorim da se odlepe .
 
Zavisi najvise od sorte koju vrses,ali ako je neka koja se lako vrsi,vecinom brkate sorte,donje sito otvori koliko i gornje,vetar na maksimum i usmerivaci ka prednjem delu sita,do ventilatora.Probaj iz vise puta, neces nista uspeti iz prve,ali sa tako zatvorenim donjem sitom je definitivno pogresno,niti vetar moze raditi kako treba a i mnogo ti ide na povratnu,davis kombajn.
 
Ja mogu ici brze ali nesmem , prospem pola :)
Probacu otvoriti donja sita malo vise 1/3
A vetar nesmem pojacavati oduva sve napolje probao sam .
 
Nazad
Vrh