ZMAJ kombajni

Zmaj 142 nema reduktor kose..
Traži u katalogu za 143..

Ne znam koja je oznaka, bez kabine, znaci 80-te, 3m kosa.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Pokojni deda sa 131 vrsio po 50ha u sezoni u srecno vreme. Od jecma do zita i ovsa. Na klasu pukne neka osovina daj 500e odma.
Druže od 1978 moji su skidali sa zmajem132 preko 100ha u selu pa se presele vozom na Kosovo pa tamo celi avgust ostanu...ali ta vremena su prošla..

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Mi smo do 60h u sezoni, skoro sve brdo, parcele po 30-40 ari, kad udjemo u ravnu i pravougaonu parcelu pesma i za nas i za kombajn.
Par zadnjih god ne radimo uslugu.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Samo sam napravio jednu grešku, imam 142 zmaj pa po navici krstom redom, a ovaj je u stvari 141...moj je lane i ove godine ostao za kukuruz i suncokret, a sa ovim drugarovim skidamo "šenicu"...

Имам у бункеру не извршених влати буде и празних буде и по које зрно бубањ 1000о/мин корпа на средини кад се штелује по књизи дали још да је затежем?То ми се десило у пшеници мислим да је победа НС обишли смо једраред и напустили почела роса шта мислите шта ми је чинити сутра...Дали да стежем још корпу а смањујем обртаје и обрнуто....

Имам у бункеру не извршених влати буде и празних буде и по које зрно бубањ 1000о/мин корпа на средини кад се штелује по књизи дали још да је затежем?То ми се десило у пшеници мислим да је победа НС обишли смо једраред и напустили почела роса шта мислите шта ми је чинити сутра...Дали да стежем још корпу а смањујем обртаје и обрнуто....
Na kojoj ti je rupi propisani zazor u tu rupu i stavi

Itekako ima sanse,meni korpa jos vise zatvorena bila nego kod njega a u bunkeru vise vlatova(ne izvrsenih potpuno) nego zrna,ali dobro nisam imao donje fiksno sito pa je dobrim delom i zbog toga.No to je bilo samo zbog 2x metar sirine trake u ns40s psenici na jednoj parceli,valjda simonida ili koja vec,non brkata sorta,morao je ubaciti u sejalicu jer mi nestalo semena.Inace donje sito fiksno imam i ja i ponekad koristim,ali 11 mm ni slucajno,ja koristim 6 ili 8 mm,nzm sad tacno mogu proveriti.
Jbg ja navikao na ns40s,njega ovrsi i biter ,bubanj nije ni potreban :ROFLMAO: ,ovo bilo strasno,jeb.. tu sortu kad treba bubanj maltene podbubanj da dodiruje da bi je ovrsio...
Inace sine nove kod moje 142-ke,ne vredi mu nista kad se tesko vrsi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh