ZMAJ kombajni

Piksnuje se i kao novi....obrati paznju na vuljusku varijatora(nosac) dali ima lufta i dali je u centru....kad varijator propadne onda krivi viljusku,takodje i krajevi klipa dobiju lufta...pa onda kad radi u leru landara kao lud...
 
Виљушка и болцне су као пушка као и цилиндар и овде има луфта није страшно али не бих да размишљам стављам нове кишеве па нека све буде утегнуто....Хвала.
 
tako i treba....samo se piksnuje i resen je za naredni 10 godina....
kod ujaka je bilo lufta na viljuskama i cilindru...a kad ukljuci heder onda ciganka peva....tako landara kao da te neko cekicem casti po glavi..
kad se to resilo ma sapuce kao macor...milina slusati kako radi
 
Bilo je bitno kvalitet obrade, mi smo to nosili na brusilicu, baš je moralo biti ogledalo!!
I radjeni su sicevi za O ring

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom
 
Како нај лакше променити лежајеве пријемног битера и бубња?Неки кажу сећи их аутигеним,неки чекићати радапцигер итд каква су ваша искуства 142 је у питању?
 
Cev od metar i po na jedan kraj zavaris manju kocku od gvozdja, navuces cev na osovinu do lezaja i zavaris za unutrasnji prsten lezaja, dobar cekic i jak udarac skidas svaki lezaj provereno .
Ako treba mogu sutra uslikati kako to izgleda .
 
Zato je skidam svake godine, ocistim je od rdje namazem osovinu i kajlu, mozda i 2x godisnje da nebi zapekla (15-a joj godina, a osovina bitera treca) ujedno i lezaj bitera dopunim masti.
 
dahtovic me pretekao. Ovako sam ja skidao kolegi lezaj na bubnju. Par udaraca vecim cekicem da se pokrene i onda ide... Kad sam skinuo lezaj, ocistio osovinu, novi lezaj je lagano naisao rukom, ali na lezaj dolazi ona konusna caura koja ne da lezaju da se okrene. Ali orginalni lezaj koji nikad nije skidam 28 god, nismo mogli skinuti bez varenja cevi...
 
Remenice i nekako
A ležaj autogenim, par puta sam razbijao remenicu nisam mogao skinuti, a gus prljav nemoš seći brenerom
Nego pazi oće da plane unutra u biteru

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom
 
Хвала вам људи на одговорима:ppozdrav:Можда сам луд али сам почео ремонт комбајна,скраћивање хедера и редом тј од хедера сам кренуо....Не радимо по цео дан али иде посао полако кувано вино кувана ракија и на крају бирцуз:haha:
 
Nisi lud,počeo si na vreme,tako i treba :ppozdrav:
A ne ono,počne se u maju ili čak junu,pa prekidaj zbog prskanja,spartanja,kosenja...pa nikako da se završi,a ječam zri,pa da poludiš tek tad :osmeh:
 
Nisi lud,počeo si na vreme,tako i treba :ppozdrav:
A ne ono,počne se u maju ili čak junu,pa prekidaj zbog prskanja,spartanja,kosenja...pa nikako da se završi,a ječam zri,pa da poludiš tek tad :osmeh:
Sve mislis lako cu to, dok ne dodje dan da trebas krenuti u njivu a kombajn u delovima.
A svake godine me iznenadi zito, u fazonu kad pre uzreli

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока
 
Sta moze biti problem kod mene varijator voznje nece da vrati diskove do kraja( da istera kais gore a ujedno i uspori) dodje do pola i tu stane. Menjqn klip dole, stelovane one makaze, na osivini nema ris da ga koci ona 3 srafa sa oprugom otpustani tako zavrsio sezoni pa sad trebam resiti to. Kais je stavljen isti kao sto bio 1630(proban i 1715) i opet isto. Zmaj 133 . Hvala
 
Nazad
Vrh