ZMAJ kombajni

Može sa Jan-kovom sečkom da se spusti heder tako nisko da su privodni lanci uhvatili ciglu. Što se tiče rastura, ima ga naravno jer otkidačke ploče nisu dobre. Treba umesto armature da je ploča savijena pod uglom i onda nema rastura. A kod polegnutih kukuruza poprilično zavisi od kombajnera koliko će pokupiti.....

Zmaj 142
Imam problem sa bosch pumpom,tj sa leptirom. Motor izgubi gas i neće gas da primi dok se ne kucne pumpa. Pumpa skinuta,bila kod bošiste,on stavio nov leptir. Uradio možda 2-3 ha,opet isti problem. Skinem opet pumpu,majstor stavi polovan leptir,uradio sam možda desetak hektara,i u ponedeljak opet isto.
Zna li neko,u čemu može biti problem?
Gorivo kupujem na NIS-u,gasno ulje i bukvalno uvek cedim (tako sam navikao još od onog vremena kad se svakakvo gorivo kupovalo)
Meni se desavalo da mi bude prljavo sito
(zabetonirano) na ac pumpi, a i na bosch pumpi isto, pa mi je jako slabo primao gas.

Zna li neko.koji je prenosni odnos reduktora koji nosi tocak ma Zmaj 133 kombajnu? Kako je izveden ulaz u taj reduktor ako je neko skidao? Gledao sam u katalogu nekom.ali se ne vidi.

Sent from my A6 using Tapatalk

Jaoo, davnih dana sam ga rastavljao... Uglavnom, u njega se bode kratki komad osovine slične kardanskoj, samo tanja. to je ulaz u njega. Imam u bašči još jedan bočni reduktor, mogu ti sve psolikati, čak sutra ako se sjetim. Na žalost, mislim da je zapekao, tj da se ne da okrenuti ali pokušat ću ti i točno prenosni omjer vidjeti.

Imali smo kod kolege problem na Z-142... Upali, prima gas ali jako slabo... Dugo je kombajn stajao pa ajde, nešto nije u redu s PVP... Nosio je PVP i dizne kod bošiste, sve je u redu bilo... Vratili nazad na kombajn, pregledali ventile, svi dobri... Pali ali nije to TO... I kolega kaže: Mjenjao sam sva crijeva za gorivo, ako nije koje s greškom, **greška li ga... i krene odvrtati povrat goriva iz PVP u filter kad tamo crijevo pod pritiskom da je gorivo poprskalo sve u krugu 2m od filtera... Gledamo, šta je koji bog, kad on uzme mali šarafciger i iskopa iz kućišta filtera onu gumicu što ide oko metalnog crijeva da ga zadigta a on je stavio cijeva s holenderima i kad se zavrne šuplji vijak, stisne tu gumicu unutra i ne da protok kroz povrat. Kako je tu gumicu isčeprkao, kombajn primao gas i radio kao avion... 3 ili 4 dana nas je to patilo...

Gledaj da ti nešto kao i kod njega ne štopa neko od crijeva jer ako je PVP uredna (vjerujem da nisi nosio PVP nekom šarlatanu) nešto drugo s dovodom goriva mora biti a to kvrckanje po pumpi možda slučajno "riješi" problem...

Шта мислите колики је посао скратити житни хедер 142-ке са 4,2 на 3,6м?Испалио ме лик из Чуруга а имали смо неки усмени договор јбг као ово оно и на крају после 3 Недеље пушинг није Новак неки други не знам му ни име телефоном смо се чули....није ни битно шта мислите о овој мојој идеји?Имам другара профи вариоц ја знам око механике солидно.....

Новак тражи да му донесем хедер што ми се не исплати,Морено долази на лице места и ради,да биће то нај боља варијанта сутра ћу га звати овај другар воли да попије а и ја попићемо више неко што кошта Морено и Новак заједно :haha:

Nazad
Vrh