ZMAJ kombajni

Sve dečje bolesti koje su pratile prvi model bile su prisutne skroz do kraja proizvodnje poslednjeg modela.Nisu se ni trudili da ih reše.

135 imam a iskreno da vam kazem lepse sam ziveo kad ga nisam imao.
Meni neki u selu kazu da sam cudan lik jer nisam zadovoljan sto imam kombajn a znam da ne znaju sta je jed pa zbog toga tako i misle, sad na tu temu i ne komentarisem nista, samo klimam glavom.
Radili smo usluzno sa njim dok je moglo da se zaradi ali ti njegovi kvarovi nekad postaju cista misterija.
Sve spremis i krenes u njivu, na putu iz cista mira pukne drzac menjaca na zdravo, ofrlje ga zavaris i traje godinama.... nek objasni neko?
Jedina prednost u odnosu na onog ko nema kombajn, radis sebi kad hoces...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

135 imam a iskreno da vam kazem lepse sam ziveo kad ga nisam imao.
Meni neki u selu kazu da sam cudan lik jer nisam zadovoljan sto imam kombajn a znam da ne znaju sta je jed pa zbog toga tako i misle, sad na tu temu i ne komentarisem nista, samo klimam glavom.
Radili smo usluzno sa njim dok je moglo da se zaradi ali ti njegovi kvarovi nekad postaju cista misterija.
Sve spremis i krenes u njivu, na putu iz cista mira pukne drzac menjaca na zdravo, ofrlje ga zavaris i traje godinama.... nek objasni neko?
Jedina prednost u odnosu na onog ko nema kombajn, radis sebi kad hoces...

Друже продај га па ћеш видети онда како ћеш живети. Тај стрес увек радије мењам,него за онај кад те слажу пар пута,па дође одради офрље или покисне 3х и сл.

Meni je na 135-ci 2012. u njivi pukao nosač menjača, a kombajn 2004.godište.
Nekako uvezali, podglavili nešto da mogu da dodjem do prve kuće. Odatle razvučemo struju i na putu zavarimo, i nikad više nije puklo na tom mestu.

Nikad se ne bih vratio na to da sam bez kombajna.
2011.godine sam izludeo u vršaju pšenice, svi me redom zavlačili. A ono se naoblačilo, kao da će govna da padaju. Tad sam i rešio i kupio kombajn.

Pred kraj prošle godine kupio dominatora 58s.
Zmajček je još pod šupom, nikako da ga izbacim u oglase.

Putine, samo iz tog razloga ga i drzim.
O nekom boljem brendu ne razmisljam trenutno jer nemam velike povrsine...
Za ovaj ima blizu delova u svakom trenutku dostupni, nisu ni skupi i jbg, zato ga trpim.
Darko, i mi ga tako kupismo.

Oko Lo ih vole strast Boze, nzm zasto.
Jedan je jedno vreme imao 5-6 kom.
Mahom u Sapcu delove uzimam, nesto sam porucivao sto nisu imali.
Lagano 30h bez kvara i nekih gluposti ne verejem bas, tj nismo jos doziveli...

Па далеко од тога да су то лоши комбајни,шта више до појаве класа и дф мањих габарита ниси имао бољи комбајн за такве терене. Знам тог што је имао 6 комада а и једног који је имао 4.

Mozda malo vise ocekujem od takvog kombajna, 'bem li ga.
Meni iz cista mira pukao pozadi zadnji trap, kulturno zavareno i pojacano ali zasto da pukne fabrika ga njegova.
Kad ga budem prodavao naravno bode oci...

Без икакве намере да неког увредим, већ је писано да комбајн није за свакога (ту убрајам и себе, да не буде какве забуне). Јер има гомила ствари која може да се поквари. Ко не може да сам реши неке мање проблеме боље да се окане тог посла.

On je bio vlasnik mnogih 135 ica, mozda cak i tvoje.
Sad prelaze i oni na savremenije.

Pre godinu dana sam rasturio Zmaja 132 od kog imam dosta delova da prodam. Motor naravno ide na 577. Primetio sam kad sam rasklapao taj kombajn da je prilično nakaradno napravljen i da su pucali kojekakvi nosači i da je dosta rupa bilo razlokano gde idu šrafovi za nosače. To je sve kod velikih Zmajeva daleko bolje rešeno.

Moju 135 nasledio od pokojnog dede. 90to je god. I zadnjih 20 godina je sluzim i opsluzujem. Svacega sam se nagldao.. Ja sam ga sam vozio. A oko podmazivanja i izduvavanja pomagale su mi majka i baba.
Sa njim se lako upavlja i provlači.. Al meni licno smeta mali buker i veliki broj mazalica.. :) i to sto ja nisam mogao sa njim da poznjem vise od 20tak tona zita na dan.
Jednostavan za stelovanje. Delova ima i nisu skupi.
Ok je to kombajna za gazdinsto do 40ha. ( i to 20 + 20). Al moje skromno misljenje je da za vise nije.
Pre 2 godine kupili Case DANIU. tako da je 135 radila samo suncokret. Ove godine cu adaptirati Daniu za sucokret. Tako da ce mo se, najverovatnije, rastati ja i moja 135-tica.

Bubu, to pokusavam da objasnim.
Pravo je cudo da tako sklepan od vinkli i limova uopste radi radnju i to solidno.
Ispod motora vinkle pucaju takodje, to sam zaboravio gore da navedem.
Nema srafa bukvalno koji nisam dotezao.
Velike Zmajeve sam samo imao priliku da vidim ali ne i da radim, cini se dosta ozbiljnije uradjeno.
Jednostavnija zamena kajisa, to sam odmah zapazio...

Nazad
Vrh