ZMAJ kombajni

Bio je kod Šanjike u Vajskoj rasturen 190 pre par godina, nije imao rukavce.

Mislim da od toga nema vise nista, vocnjak u kom su stojali delovi je iskrcen ociscen i tamo mu vec dve godine sejem zito povrsina oko hektar.
Mada ne kosta nista da ga se nazove.
A i bilo je rastureno i dve 125 prosle godine… neznam treba se raspitati.
Luka koja je potreba toga, kod nas se to radilo kod jednog coveka koji je vrsio ribnjak pa da moze upravljati u blatu…

Poslednja izmena:
Boža iz Čuruga često seče kombajne ali kod njega ako nisi brz, to završi u gvožđu za par dana. Pre neki dan je isekao nekog Klajsona, motor se već u Šapcu prodaje.

Mislim da od toga nema vise nista, vocnjak u kom su stojali delovi je iskrcen ociscen i tamo mu vec dve godine sejem zito povrsina oko hektar.
Mada ne kosta nista da ga se nazove.
A i bilo je rastureno i dve 125 prosle godine… neznam treba se raspitati.
Luka koja je potreba toga, kod nas se to radilo kod jednog coveka koji je vrsio ribnjak pa da moze upravljati u blatu…
Mnogo lakse ide kroz mekanu njivu ne pravi duple tragove i kroz blato
Ako sad baliram iza njega a mekana njiva smetaju mi njegovi tragovi zadnjih tockova
A ne verujem da je skupo jel to niko ne trazi??? Rukavci su isti spona se produzi

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Zna li neko koliko je adaptacija za pesnicu na 142 lancanici i lanac.?

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka

Pozdrav clanovima dva pitanja za vas, da li je neko menjao vodjice prstiju puža sa plasticnim od nekog stranog kombajna negde sam cini mi se to procitao na forumu i da li ce to odgovarati na puzu od zmaja 135 (iako sam 100% ubedjen da je svaki puz isti kod nas ipak nema velikih zmajeva da bih uporedio).
Koji broj kaiša ide za pogon pravljenih rasturivaca slame od osovine slamotresa na zmaju 133/135?

Plastiku pick up prsta mozes od claas ali mora prst 16mm debljine!!
Rupe pasuju

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Pozdrav svima, treba mi savet gde uzeti novu gornju osovinu elevatora hedera i desno kuciste a da je boljeg kvaliteta za zmaj 142? Da li je bolja opcija pokusati pronaci dobru polovnu osovinu ili ne? Hvala svima unapred.

E sad tu ima jedna caka. Meni je prednja osovina pucala jednom gidišnje, zamenim je i teraj dalje. Zadnji put kada je pukla čovek mi kaže da moram promeniti i zadnju kad prednja pukne. Navodno proizvođači namerno malo smaknu ogao da bi prilikom pucanja jedne osovine morao oba 2 da kupiš u paru. Inače ili pukne osovina ili pocepa slamotres( i to sam imao slučaj). Ma reko ajde ne lupaj! Nedao mi đavo mira i ja kupim 2 nove i promenim oba2. Mislim se ostaće stara u rezervi i onako će dogodine trebati.
Kad ono oćeš, otkako sam zamenio obe osovine u paru, više ni jedna nije pukla.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kombajn je vozen par godina sa polomnjenim desnim kucistem pa se desna strana grla vremenom sve vise krivila do te mere da je samo kuciste doslo u kontakt sa osovinom. Na tom mestu posle par godina osovina se poprilicno istanjila, nije pukla ali nije vise za koriscenje, kuciste jednu stranu skoro pa da nema. Vidim ima na dosta mesta da se kupi nova ali nisam bas siguran gde je najbolje kupiti tj da li ima razlike u kvalitet ili je to svuda isto pa sam zato pitao, uzecu u obzir ojacanu. Kombajn je nedavno kupljen pa sad postepeno sredjujem za narednu sezonu.

Nazad
Vrh