ZMAJ kombajni

Ako se dobro sećam i moj Univerzal ide oko 20km/h sa normalnim obrtajima motora,mada je čini mi se sporiji u radu od 141-2.

Ја мерим брзину на оним уличним радарима што су постављени у зонама школе. Тај ми најбоље очита километражу, МТЗ-40км/х,542 - 32км/х,Зетор како када од 25-27км/х,а комбајн целих 25км/х када га ја возим.

I taj je prilično tačan bar za ove manje brzine...

Evo sad sam našao za Univerzal:
Pogonski točkovi 13" x 28"
I 1,5-3,6 km/h
II 3,3-7,5
III 8,3-20
HN 2,4-5,7
Sa gusenicama brzine otprilike duplo manje.

Da ide brzo mislim da postoji diferencijal od zmajevih samohodnih silaznih kobaja ili nesto od njih… neznam tacno. Kod nas u selu je coveku crkao menjac i nadje kod brace ceo samo bio hidro motor na njemu… kad je ubacio u kombajn imao je sta videt skripe kaisi dok se ne zaleti al ide brze od nekih traktora.

Pomoc, pomoc. Gde ima da se kupi osovina pogona bos pumpe i hidraulicne pumpe na Z142? Danas mi obrijao kajlu i kad sam skinuo prirubnicu da je zamenim vidim da je osovina ostecena i kajla ima mnogo lufta. Namontirao sam tako kako je i ovvrsao sam nekih 1,5ha posle toga al se bojim da me opet nacisto ne izda kad bude najpotrebnije.

Tako i piše u katalogu. Ali je neko (verovatno predhodni vlasnik) precrtao i upisao 6307. To me zbunilo,a sutra treba da kupim i zamenim jer je ovaj počeo da se greje...

Pomoc, pomoc. Gde ima da se kupi osovina pogona bos pumpe i hidraulicne pumpe na Z142? Danas mi obrijao kajlu i kad sam skinuo prirubnicu da je zamenim vidim da je osovina ostecena i kajla ima mnogo lufta. Namontirao sam tako kako je i ovvrsao sam nekih 1,5ha posle toga al se bojim da me opet nacisto ne izda kad bude najpotrebnije.
Jeste nasli vec osovinu?
Nisam bio tu pa sad vidim da vam je trebalo imam ja.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

6306 -dimenzije: spoljni prečnik 72, unutrašnji 30. Taj ležaj kod mene ne odgovara jer unutrašnji mora da bude 35. Tako da sam sad kupio 6207. Njegove dimenzije su 72 - 35.

Jeste nasli vec osovinu?
Nisam bio tu pa sad vidim da vam je trebalo imam ja.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
Nasao :osmeh: . To jest prodao mi kolega @MONTOYA kojem se javno zahvaljujem. Zamenio osovinu, one 3 spojnice sto idu sa osovine na hidro pumpu i pravilno uzupcio motor jer su se reperi masali. Usput zamenjena vodena pumpa i detaljno opran hladnjak. Danas probao i motor drzi temperaturu 60C a pre ovih popravki je radio izmedju 80 i 90C, sto je bilo mnogo s obzirom da nema termostata. Jedino sto i dalje frkti (verovatno zbog malo lufta u onom mesinganom zupcaniku), ali Boze moj. Ne moze sve biti potaman...

Jel zna neko gde ima rashodovan 125_160_190
Hteo bi taj siroki zadnji most da stavim na 141

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Nazad
Vrh