Tomić Toma
Član
Znaci moze sve kako je do sada bilo. Samo na njivi podesim otvorenost gornjeg i donjeg sita?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Од ова 2 ако бираш, боље 170, доста решенији....Pozdrav momci.
Šta mislite o kupovini zmaja 161/2 ili 170 u današnje vreme? Nismo ranije imali žitni kombajn, ali nam nije strano šrafljenje, neki čak i vole. Pročitao sam celu temu, dečije bolesti itd. Kakva je situacija sa delovima i kaiševima? Jel Ada i Mol još prate za konkretno te serije? I jel isplativije uzeti krša i odraditi ga kako valja ili juriti nešto kao očuvano i nadati se "manjem" ulaganju?
Novi kombajni ili strani polovni nisu u razmatranju.
Jasno. A dostupnost delova? Generalno, i za 171 ili 191, ima ih nekoliko na oglasu, čak i neki sa hidro pogonomОд ова 2 ако бираш, боље 170, доста решенији....
И ти који су сређењи биће улагања, а акомга нађеш са мерцедесом, пола си посла одрадио.
Pretpostavljam da misliš na 161/2, mislim da sam za 170 čitao da ima od livenih profila šasiju. A primera radi, čak i kad bih se za*ebao i uzeo 161/2 za 5-6 hiljada evra, koliko bi okvirno trebalo uložiti novaca da se sve to utegne kako valja da radi 100 jutara godišnje kukuruz pšenicu.(142 mi se ne dopada zbog manjeg učinka) I jel dovoljan 352a mercedes na takvim kombajnima (125cm usta) da gura i sečku slame neometano?Заобиђи их у широком луки то су ти вечни или венчани комбајни. Комбајни без шасија имају греде од лима 2,5мм који је увелико сатрулио то онда треба појачавати ново правити,скроз неисплативо. Гледај неки добар 141-142 или 171.
Имаш делова мање више у Бачком Душанову код Чантавира, нешто Ада, а доста можеш и да направиш сам, тј. кпд стругара...Jasno. A dostupnost delova? Generalno, i za 171 ili 191, ima ih nekoliko na oglasu, čak i neki sa hidro pogonom
Да би се све утегло да ради како треба бар још толико колико би га платио кажем за 161,162 и 170. ОМ 352а је сасвим довољан за све, ти мотори су уграђивани и у много боље комбајне. Што се тиче 141-2 савим солидан учинак имају ти комбајни,а јефтини за одржавање и најбитније прости.Pretpostavljam da misliš na 161/2, mislim da sam za 170 čitao da ima od livenih profila šasiju. A primera radi, čak i kad bih se za*ebao i uzeo 161/2 za 5-6 hiljada evra, koliko bi okvirno trebalo uložiti novaca da se sve to utegne kako valja da radi 100 jutara godišnje kukuruz pšenicu.(142 mi se ne dopada zbog manjeg učinka) I jel dovoljan 352a mercedes na takvim kombajnima (125cm usta) da gura i sečku slame neometano?
Idi bre shale, ja još nisam sreo nekog da se žali da mu je prevelik...Имаш делова мање више у Бачком Душанову код Чантавира, нешто Ада, а доста можеш и да направиш сам, тј. кпд стругара...
Каишева, где оћеш..
За 100 јутара, по мени пуна капа 170/171, јел су 5 сламотреса, а имаји добар учинак, док је 191 већ превелик
Јога, догађа се и тоо... Шалу ма страну, са 3 превоза (две змајеве и два пута по вагонка), знао је комбај да чека...Idi bre shale, ja još nisam sreo nekog da se žali da mu je prevelik...
Naviklo se da uslužno obriju za dan 40ak jutara, ali su počeli da lažu jako, pa pokisne, pa oluja hoće neće. Suncokret smo pred kišu počeli u 7 uveče i do ponoći. Mnogo nerviranja za mnogo para, svake godine jedan 170 damo na kombajniranje.100kj za 142 nije nista...tako da je to po meni najbolji izbor od pomenutih
Онда немаш шта да размишљаш...Naviklo se da uslužno obriju za dan 40ak jutara, ali su počeli da lažu jako, pa pokisne, pa oluja hoće neće. Suncokret smo pred kišu počeli u 7 uveče i do ponoći. Mnogo nerviranja za mnogo para, svake godine jedan 170 damo na kombajniranje.
Da vidimo sutra šta kažu ku'ruzi na sve toОнда немаш шта да размишљаш...
Bubu,zaboravih da pitam,a i vec je dosta proslo,sta se desava sa onim kombajnom koju si pre koju godinu uzeo,ako se dobro secam dao si mu nadimak Steva ,da li je toZ191?Dragane, ti treba da probaš 190!
Нисам сигуран, ал мислом да је негде оло 3, 5 метара.Shale koliko je visok istovar kod vas na 170 jel kipujete u kamione?