ZMAJ kombajni

Jedan od problema što više i nema delova za te pumpe... Mene muči što na oba naša kombajna isti problem, ladni pale ko mine Al vrući nikako, e sad rešenje trenutno je polijemo litru ladne vode po pumpi i on kresne... Za sad ne diram ništa, nemam više ni snage ni živaca...

Na Univerzalu smo imali isti problem pre 8-9 godina,remontovana pumpa i posle je palio na zub nebitno jel motor prekriven snegom ili se zapalio od toplote.

Jedan od problema što više i nema delova za te pumpe... Mene muči što na oba naša kombajna isti problem, ladni pale ko mine Al vrući nikako, e sad rešenje trenutno je polijemo litru ladne vode po pumpi i on kresne... Za sad ne diram ništa, nemam više ni snage ni živaca...
Zameni bregasti prsten i cetkice palice bolje sigurno

I moj ima malo nejednak rad pri punom gasu,sto bi dirao ?.Potrosnja goriva odlicna,radna temperatura perfektna,potrosnja ulja nepostojeca ...neka ga tako.Nisam siguran ni u jednog bosistu.
Sve je to u redu ali me nervira sad, bolje da je nisam dirao al onda je bio problem sto je prvi put jako tesko palio nije mogao bez spreja da upali a vruc isto nikako nije mogao dok se ne polije bos pumpa vodom, sad pali kao mina prvo put i ostriji je dosta na gasu ali eto jedino sto hoce tako da baci dim povremeno i zatrokira...

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

I moj ima malo nejednak rad pri punom gasu,sto bi dirao ?.Potrosnja goriva odlicna,radna temperatura perfektna,potrosnja ulja nepostojeca ...neka ga tako.Nisam siguran ni u jednog bosistu.
Dosta 142-ojki trokelja na punom gasu. Neke manje, neke malo vise, a slusao sam price da su i neke od prvog dana pucale na auspuh.. Izmedjuostalog i moja. Pali lepo, na nekom medjugasu ni da susne ali kad ga stavim na radni gas zapuca, zatrokira povremeno. Dizne sam prekontrolisao i odradio ali pvp nisam pipao nista jer znam da ce i nakon remonta 99% raditi identicno. Verovatno je dobio lufta u onim zupcanicima sto pogone pvp pa tu malo brljavi. Ne pada mi napamet i to da radim. Isao je i pre tako-icice i sada.

Овакве две пумпе су ми цркле на Змају за сезону.После ставио ону најобичнију за 25е и ради већ друга год.Вериватно да ова пумпа има јачи притисак па трпи.
IMG-20220823-112820165.jpg

Ona se isključi kada postigne određen pritisak u sistemu.Nešto drugo ih muči a ta jeftina meni je izdržala godinu dana na traktoru dok je Facet išla 7 godina na Dragonu i otišla sa njim(to mi je žao što je nisam skinuo).

Kako podesavate zazor korpe (podbubnja) na Z142 za soju? Jel se korpa skroz stegne (rucica skroz gore) i ulaz nasteluje na 20mm ili ima jos neka caka? I mogu li da radim sa donjim stelujucim sitom sto je islo i u kukuruzu ili i ono mora da se menja?

Nema veze rucica,milimetri i ostalo,steluj na njivi po tome kako izvrsava.Donje sito ja nzm da postoji kukuruzno,samo gornje,a i donje ti ne treba maltene,neko vrsi bez donjeg sita u kukuruzu,ja ga samo otvorim maksimalno.

Kako podesavate zazor korpe (podbubnja) na Z142 za soju? Jel se korpa skroz stegne (rucica skroz gore) i ulaz nasteluje na 20mm ili ima jos neka caka? I mogu li da radim sa donjim stelujucim sitom sto je islo i u kukuruzu ili i ono mora da se menja?
Ja se tacno se secam, ali mislim da se rucica stavi na drugu rupu i da se steluje na 3-4 letvi da bude 20mm… nek me neko ispravi ko ima knjigu za podesavanje… a doljnje sito naravno obicno… mi takodje u kukuruzu vadimo doljnje sito na svakom kombajnu.. evo i axialac je stigao na kukuruzu, i dole je samo bio ram u obliku sita… jer mora nesto da stoji nemoze prazno kao na zmaju.

Nazad
Vrh