ZMAJ kombajni

И на великим обртајима са блиндама без да баца и тресе доб? Ми када смо 161 пребацили на 1000 обртаја на редуктору мислили смо да ће се распасти цео доб.

Sta vam je nije to 25.000 obrtaja izvagajte blinde poredjajte slicne ili iste jedne nasuprot drugih i sta… i mi nismo skidali nikada blinde ni na 142 ni na 171… doduse oce da trese kad zimi otpadne prasina pa je ponese samo na jednom kraju doba… ali ocisti se to i opet kao nov…

Мислим да више трпе лежајеви кад је доб са блиндама него без њих има ту терета.По готово у пшеници 1000-1100обртаја, ајд Кукуруз-Соја 350-600.Ја скидам у пшеници.

Gresis, vise trpe dok stoji bez blindi nego kad ga zavrtis sa blindama… osim toga masivniji bubanj se teze zaustavlja kad upadne bobla mase…

Kod nas je to probano jos pre 20 godina na 142… i nikad nista… samo lepo postaviti i mir… pa ni sine ne postavljate tek tako..

Na koliko bari pumpate prednje gume na Z142 i da li treba korigovati pritisak zavisno da li je zakacen adapter za kukuruz ili zitni heder? Trenutno su mi leva i desna na 1.5bar pa ne znam jel mu to dovoljno.

Već sat vremena čeprkam po forumu i ne mogu da nađem podatak, a znam da ima negde sigurno, koja kombinacija lančanika daje koliko obrtaja na dobu, za kukuruzu adaptaciju... Da ne zna možda neko ovako iz glave, napamet?

Nazad
Vrh