ZMAJ kombajni

Moja lelektrična kupljena na K.P opaučila nakon godinu ipo na traktoru.Imao sam na Dragonu originalnu Facet lelektričnu koja ide na J.D kombajne fabrički, plaćena 130 e i som ne skinem je kada sam prodavao kombajn, ne mogu je prežaliti.

Moja lelektrična kupljena na K.P opaučila nakon godinu ipo na traktoru.Imao sam na Dragonu originalnu Facet lelektričnu koja ide na J.D kombajne fabrički, plaćena 130 e i som ne skinem je kada sam prodavao kombajn, ne mogu je prežaliti.
Sad je meni jasno kako Stevin kombajn onako leti po ataru, u AC pumpi je caka...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Molim ako ima netko volje da stavi dimenzije čaura i glavčine od pogona bubnja i bitera za Zmaj 142, našao sam u temi pitanje od ranije da je bilo postavljeno, ali ne i odgovor. Prepravio bih pogon sa remena na lanac, imam lančanike i lanac ali bez čaura i glavčine pa bih to dao da mi odradi tokar.

Jel imao ko problema sa izbacivanjem vode na gorenjem cepu ekspanzione posude na Z142? Znaci ne bucka i ne izbacuje vodu na donji cep ni na leru ni na gasu, vec samo na gornji. Dihtung glave je zamenjen, glava poravnata (nije radjen hidro test) i na njoj nije bilo nikakvih vizuelnih ostecenja.

Јбг равнао си главу, а ниси радио хидро тест?
Иначе и ја сам таку школу прошао слушао оца као не треба хидро тест. Први пут продува он замени дихтунг и други пут када је продувао, е онда је пропустио воду у стублину и заблокорао мотор. Од тада поред равнања обавезан и хидро тест.

Kod takvih stvari, problema sa glavom tj propadanjem dihtunga, pod obavezno bi bilo uraditi hidrotest. Džaba uštedimo 24 evra, kada platiš dihtung, rad majstora i opet problem zbog mikropukotine.
Ali cinjenica jeste da sleparimo.

Jel neko koristi,ili je koristio,univerzalnu korpu na zmaj 142 ?.Jel nema loma zrna u kukuruzu i soji ?.

Svakako se mora grlo skidati da bi stavio/skinuo blinde. Kad je već grlo skinuto, zameniti korpu je još 10 minuta. Ne bih ja tu palamudio univerzalnom ništa.... 10 min manje u spremanju a mnogo njesra više u vršenju....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nema gde da pravi problem sem u psenici,kontam ako nema loma zrna u kukuruzu i soji,nema sta drugo,sem izvrsavanje u psenici da bude problem.Ali i to samo u sortama koje se teze izvrsavaju,sejacu samo brkate sorte ako treba zbog toga.
A sto inace moraju blinde da se skidaju za psenicu ?.Zbog cega konkretno ?.

Na Dragonu sam nakon pšenice montirao univerzalnu korpu za soju, suncokret i kukuruz jer drugu nisam imao i išlo je sve bez ikakvih problema.
Sada na Claas-u takođe koristim univerzalnu i ne skidam blinde uopšte ni u jednoj kulturi.

Nazad
Vrh