ZMAJ kombajni

Da tako tu negde do 900maks,ali nemam nikakvih problema jako lepo izvrsava sve te brkate koje sam do sada sejao,lanac mazem 2 puta dnevno,koristim skoro uvek sprej za lance nekako manje lepi prasinu od ulja,a i ulje obicno se razleti i pola kombajna izmaze,ruzno ,a ja kombajn ne perem,samo ga izduvavam kompresorom.

Imam lim okolo tog lanca kao stit napravljen ,i to malo od spreja ako prska ne leti po kombajnu nista,uhvati taj lim i kaplje dole kroz rupu na zemlju.Jbg to sam uradio jer sam video kako to izgleda kod drugih bez tog lima a jos podmaziva se sa uljem.
Mazem i ja uljem nekad,sve to sto se razleti sa lanca ide dole na zemlju,nego kao sto spomenuh jako kupi prasinu,tj bar se meni tako cini,bukvalno par mm prasine bude na lancu,i onda pre drugog podmazivanja dok radi na leru vrsalica,samo pridrzim celicnu cetku sekundu,dve na spoljnoj i unutrasnjoj strani lanca i skine vecinu te prasine,da novo ulje moze uopste i doci do rolera na lancu.

Sa koliko zuba koristite lancanik za pogon adaptera? Fabricki od 30 ili neki sa vecim brojem zuba?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

@Bećarr94 34 pogonski lancanik,na adapteru 17.Malo prebrzo po meni,klip jako brzo udari o okidacke ploce i lete zrna,a i lezajevi brze stradaju,menjao sam vec par komada,srecom sve lako dostupni,prednji od oklagija i gore napred od privodnih lanaca.Mislim da cu nabaviti od 30 pogonski za jesen kad bude,samo da bude prinosa.

Da li neko od vas stavlja one cesljaste lopatice na biter i da li blindira prvu kaskadu slamotresa kada radi kukuruz?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ja sam kod mene menjao dok mi jednom prilikom nije otpao češalj i zaglavio se, nakon toga sam vratio lopatice i više nije menjano.Kaskade slamotresa obavezno blindiraj jer hoće da se iskrive.

Na zmajevima sa separatorom mislim da nije bila opcija blindiranja slmotresa jer separator uspori masu dok na 14x mi je sve rupe napravio kukuruz…

Je li biksnovao ko one poluge biraca brzina na Z 142? Zanima me sta se tu menja i kako se resava problem. Video sam da ima malo vise lufta i da menjac nije nesto precizan pa bi resio to

На грлу тј горњој осовини 142ке дали нешто држи ону главчину где долази канџаста спојка?Неки сегер....или се само избије?

Nazad
Vrh