ZMAJ kombajni

Ja ipak mislim da se treca brzina ubrzava, a ima i diferencijal mislim od samohodnog beraca zmaj sa hidro pogonom, tad sve brzine idu brze…

Ima neko zmaj 141-142 da prodaje u delove? Potrebna desna poluosovina pogona točka, iliti duža....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Дали је неко од вас испирао хладњак на Змају?Да се не зајебавам са испуштањем скидањем црева итд ако нема вајде Антифриз је увек био у њему...

Soju je isto mnogo bolje terati na lanac, samo ne znam jel radio neko sa blindama soju, da li smetaju ili moze da ide i tako?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Увек радим са блиндама и кукурузном корпом иде без бриге...кад скинем соју само закачим кукурузни адаптер и гас,и сита за кукуруз.
Za kukuruznu korpu znam, ali za blinde nisam bio siguran dal moze...

Ја ставим одма да се не зезам после ево две год тако радим нисам ни једаред загушио😉можда баш због блинди.А прошле год сам радио јутро Соје са ланчаником за кукуруз 380обртаја,прекачио само Хедер мрзело ме за то мало да стављам кајиш ишло ко Бог.

Pisano je na fb grupi Zmaj kombajni, tamo sam ja citao o tome, kazu da ide sa tim bez greske isto...

Ja vrsim na lanac sve kulture,samo blinde ne koristim u psenici i korpu psenicnu,a soja,suncokret i kukuruz sve isto ,obrtaji,blinde,korpa ,ok i za kukuruz promenim sita.19-19 lancanik za psenicu ,19-52 za ostale.ALi ,imao sam problema u Simonida valjda,jako tesko se izvrsavala,verovatno zbog manjih obrtaja bubnja,no bilo je samo 40-ak ari tad jednom,inace sejem Alkantaru,NS40S,Solveig ,i jos par tih brkatih sorti,sve se lako izvrsavale i nikakvih problema nije bilo sa 19-19 lancanicima,tj nije bilo potrebe za vecim obrtajima.Opet,ja radim samo meni,i nemam puno ,za mene ovo radi posao,remen i remenice skupljaju prasinu vec oko 5 godina.

Nazad
Vrh