ZMAJ kombajni

@Matić Sto ne ?,mislim zar nije to samo prednost na svaki kombajn ,nebitno jel johny boy ili koja god ostala boja ,hidro pogon je uvek bolja opcija nego menjac i varijator,po meni.

Ja cekam hidro pogon i klimu ako ne ode drugom domacinu dok ne docekam to… ja nisam imao losa iskustva sa dajcom, veoma zahvalan i jak… ako se desi da zagusi dob, pokida kais da ni ne zadimi… to mi se jednom desilo u pocetku kad smo ga tek upoznavali… ne greje se ne trosi mnogo goriva, za najduzi dan ove jeseni sam potrosio oko 180 litara nafte i uradio 20,5 kj soje sa prinosom oko 16 meteri po kj. Sa dosta vozikanja i nosanjem dva bunkera vise od duzi do prikolice…

Kod nas je jedan brao sa 222 10 lanaca dnevno, počne u 4 ujutru i tera do 10 uveče. To su dva dana po meni.

Са К2 прерађеним на бункер смо пеглали 8кј из зајебанције док са 222 је то била мисаона именица. К2 је МТЗ 52 Супер терао 4,5 и 2/3 гаса,а када се замислиш и очепиш гас одма те опомене клипом у главу јер трактор није имао кабину. Док ова ревина од 222 је као слон тешка и њу је 3 брзином вукао и да је могао брже да иде берач нбије могао да постигне.

Kazem soju, znaci u 9 i nesto krenio dok je osla rosa bio na njivi, i uvece do nekih pola 8 mozda 8 jer se naoblacilo pred kisu pa nije rose bilo. Zato sam i napisao da je samo 180l potrosio, jer da sam isao od 6 do ponoci bilo bi sigurno blize 30 kj i 250l dizela, ali nemoze od rose..

Sad smo išli da drugar kupi zmaja
142 povišen bunker odlične gume, žitna varijanta ima kolica
Zdrav kombajn iz sela motor dobar
Ima malo estetike, pre 5g je uradjen ceo i ofarban nije od tad uradio više od 150kj
3400e su pogodili

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Moj je pre mislim 5 godina bio skroz remontovan,uradio je puno vise od tih 150kj i opet na njemu nema sta da se radi,ni prst da stavis.Tako da ako je taj ''remontovao'' njega pre 5 godina ,tj 150kj ,a opet ima ulaganja bilo estetska ili mehanicka,tu nesto ne stima.Ta cena jednostavno ne moze biti ako je covek stvarno ulozio puno u masinu.Za tu cenu kod nas samo krseve mozes kupiti,mislim ne vredjam nego realno kazem,bar 5.5-6k eura za stvarno dobru 142-ku sa jednim hederom je vec puno realnija cena.

8000e, zitni heder, adaptacija za suncokret i kukuruzni adapter. Komplet adaptacija za kukuruz(korpa,blinde,lancanici,lanac za manji br obrtaja,lancanici u grlu). Motor uradjena generalna u junu, prednje gume jedna stara 3 god jedna starija. I niv hladnjak vode ugradjen(turski). Kombajn uvek u supi,redovno odrzavan.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Ima npr oko pogona kose ona jabuka ima lufta, nešto noževa treba staviti novih
Lim iza motora prema repu je udario od gredu u šupi, kočnice ne rade, makaze varijatora vožnje treba srediti luft
Levi poklopac je pukao, onaj lim što se otvara
I tako gluposti
Šine su 70% ja sam svedok da je pre 5 god ubačeni svi novi lanci, korita i kostur vetra, levatori uradjeni, biter nov, svi ležajevi, sabirna
A radio samo sebi!!
Hladnjak je krupno saće
Motor je odličan
A čovek koji ga je prodao je moj prijatelj kao i čovek koji ga je kupio!!!

Zavisi ko- šta smatra remontom! Nekome je remont da promeni 3 remena i dva ležaja a nekome je remont da isprazni kombajn da se može protrčati kroz njega i onda ga sklapa i menja sve što se promenuti treba.

Neko opere, ofarba i gotov remont. 🤣 Kao što se prodaju remontovani kukuruzni adapteri.Da bi se izremontovao kako treba dug je i skup proces, pogotovo za zapadnu mehanizaciju koja ima neke specifične i izuzetno skupe delove.

Onda nije izrementovan pre 150 kj. Nace se tu jos po nesto.
A po čemu ti to zaključuješ?
Zbog varijatora vožnje?
Nisam ni napisao da je radjen!
Lepo sam napisao šta je menjano a ti si očigledno bolje upućen od mene
Ne želim da se raspravljam znam šta je uzeo i mislim da vredi te pare!!!

Комшија сада је покојни ми је причао да је у С. Ковачевић давне 70год био џондиров неки комбајн и тада су долазили инжењери из змаја. Каже једне зиме су га целог раставили све сликали, снимали и цртали, а имао је нека маказаста сита ишла су у супротним смеровима и имао је још некиш простих и одличних решења. То лето су са њиме сваки дан на комбајну била по два инжењера пратила и записивала његов рад каже вазда је морао да пази да их не изгази када окреће и да му не упадну у витло или бункер. Комбајн није имао кабину каже да тадашњи универзали нису могли да му присмрде у брзини и у раду. И тада је рекао да од тих решења, није видео ни на једноме моделу змаја, да су џабе годину протраћили инжињери сликајући и снимајући тај комбајн када ништа од тога нису искористили.
Tako su radili japanci pedesetih i tako su radili korejci osamdesetih i tako rade sad kinezi vec dvadeset godina. Japanci i korejci su naucili zanat, ne znam dal ce ikada kinezi nauciti. Nije samo do inzinjera. Ima i do mentaliteta kupaca i potraznje. Ako mozes nesto prodati, sto da menjas? Tafe prodaje traktor iz pedesetih i ljudi kupuju. Belarus ista prica. Sustina traktora je ista, kao pre pedeset godina.

Tapatalkkal küldve az én RMX3263 eszközömről

Nazad
Vrh