ZMAJ kombajni

Neko vreme smo imali dva komada Z161. Jedan u ječmu ide 1.bez varijatora i na granici je da počne da prosipa pozadi preko sita a drugi je išao oko 4km/h u istoj njivi bez i jednog zrna da predje preko sita. Jednako podešeni kombajni, brat i ja smo ih vozili, sve kako treba i a razlika nebo i zemlja. Zakljucili smo da je taj 1.bio alergičan na osije i ječam i više kod nas ječam nije radio. U pšenicama su identično radila oba kombajna.

Neko vreme smo imali dva komada Z161. Jedan u ječmu ide 1.bez varijatora i na granici je da počne da prosipa pozadi preko sita a drugi je išao oko 4km/h u istoj njivi bez i jednog zrna da predje preko sita. Jednako podešeni kombajni, brat i ja smo ih vozili, sve kako treba i a razlika nebo i zemlja. Zakljucili smo da je taj 1.bio alergičan na osije i ječam i više kod nas ječam nije radio. U pšenicama su identično radila oba kombajna.
Kod nas u selu su dva brata imala 141 i 142 prvo su kupili nov 141 a kad je izasla 142 nov,radili su sa oba kombajna i svi su pricali da je 141 isla bolje od 142 kombajne im je u to vreme odrzavao majstor koji je radio u Zmaj servisu a u cemu je bila caka niko nije znao...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Isti slučaj dok sam radio u zadruzi na 162 zajedno stigli jedan guta drugi povraća ječam a u pšenici jedan radi čisto za koljivo i ne prosipa a ovaj drugi ako ga podesiš da radi čisto radi pola u bunker pola napolje, ebiga.

Kod nas u selu su dva brata imala 141 i 142 prvo su kupili nov 141 a kad je izasla 142 nov,radili su sa oba kombajna i svi su pricali da je 141 isla bolje od 142 kombajne im je u to vreme odrzavao majstor koji je radio u Zmaj servisu a u cemu je bila caka niko nije znao...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Mozda u bos pumpi...
Kad sam na moju 142 namestio pumpu od 5106 osetila se razlika vidno

Tako je, obrtaji vrsalice nisu podeseni, isto je i bilo sa mojim 171, vozen 20 godina pogresno podesen, kad sam to resio kao da sam kupio drugi, em cisto radi em brze ide, a potrosnja se prepolovila…

Мог змаја у добром житу 5-6 т по кј кад потерам одма почну обртаји бубња да падају,тако да ми је то нека мера гурам варијатор до тог момента и само мало вратим.Исто радим у свим културама без обзира какав је род па сад дали првом или другом брзином...Комбајн је у пристојном стању.

Ja sam jesenas baš baš terao mog
Motor je nov full uradjen
Kosa Šumaher
Pick up spirala dajc far mnogo bolje i ravnomernije guta
Grlo uradjeno skroz vov levator i klizači stavljeni nov patos
Šine nove
Biter nov
Sita nova, ladja nova,
Vetar i usmerivači sve novo i kostur
Spirale sve nove, elevatori za masu uradjeni lanci novi
U soji koja je lepa i dobar prinos 2t/kj drugom malo varijatora ide lepo bez rastura u bunkeru za koljivo
Temperatura 70 ima termostat izbušen 3 rupe 2,5mm
Ali kad sam ušao u zelenu soju prva klot varijator i kvačilanje, o prljavim neću ni da pričam, kao ni o onim gde je neravno pa čekam kad ću da ga nagutam zemlje da bagerišem po njivi
1,5kj zelene soje sam kosio 2h tačno bio u njivi ne smem poterati kako god krenem damo guta knedle i mumla

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Једино у шта сам разочаран су кућишта тј кугле битера које су почеле да се окрећу после неких 600 кј а лежајеви одлично без луфта.

E jedino zbog toga mi je bio bolji 171 od 142, kad su uslovi kao sto Luka kaze, bar nemoram kvacilat, usporim skroz i ode lagano polako nisam ga zagusio 5 puta u 8 godina.

170-171 je aždaja po kapacitetu. Samo ga treba terati bez mnogo sažaljevanja. Ali tek sa mercedesom gore. Sa Tam-om je katastrofa, bar meni bio, na 170-ki tam 5 cilindara.

Taj Tam je djubre!!
Ratovali smo na 190 i došao sam do zaključka neću dajca ide mi na jajxa

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Nazad
Vrh