ZMAJ kombajni

Ona cetvorka u 142 bi trebalo da oznacava taj protok u kg/s, kod 162 je 6, kod 170 je 7 itd , to je u teoriji

U soji gde je prinos bio 28meteri po jutru sorta venera bila polegla kao da je valjak presao preko nje kosio sam 10j ceo dan i uhvatio me mrak,prosle godine u zitu gde je prinos bio 60meteri po jutru pokosio sam 6j za ceo dan prva bez varijatora i povremeno zastajao na kvacilu a kipovalo se na oba kraja i to su njive bile u komadu nije bilo selidbe u oba slucaja...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Mislim da bi najmerodavnija mera bila hektara ili jutara na sat. Jer ocigledno da neko danas radi sa kombajnom 8 a neko i po 16 sati.
Recimo prosle godine zetva soje. Zmaj 142. Kombajn dosao u njivu u 11, zakacio heder i krenuo da radi u pola 12. Do 17:50 skinuo 6ha i otkacio heder. A tih 6ha je bilo u 4 parcele i bilo je hoda od njive do njive ugrubo 45 minuta. Prosek roda je bio oko 3,5t.
Znaci ako je kombajn dobro podesen, ide bez zastoja i kvarova i kad su uslovi rada dobri moze lep ucinak da se napravi. Al kad su uslovi rada losi (vlaga, polog, zakorovljena njiva) pozdravite se sa ucinkom i recite dobar dan secernoj bolesti koju cete od nervoze veoma lako dobiti :ppozdrav:

Mislim da bi najmerodavnija mera bila hektara ili jutara na sat. Jer ocigledno da neko danas radi sa kombajnom 8 a neko i po 16 sati.
Recimo prosle godine zetva soje. Zmaj 142. Kombajn dosao u njivu u 11, zakacio heder i krenuo da radi u pola 12. Do 17:50 skinuo 6ha i otkacio heder. A tih 6ha je bilo u 4 parcele i bilo je hoda od njive do njive ugrubo 45 minuta. Prosek roda je bio oko 3,5t.
Znaci ako je kombajn dobro podesen, ide bez zastoja i kvarova i kad su uslovi rada dobri moze lep ucinak da se napravi. Al kad su uslovi rada losi (vlaga, polog, zakorovljena njiva) pozdravite se sa ucinkom i recite dobar dan secernoj bolesti koju cete od nervoze veoma lako dobiti :ppozdrav:
Obično se kao mera uzima kukuruz i pšenica. Nije isto kad radiš pšenicu od 11 t/ha i sa 3 t/ha. Ili kukuruz sa 17-18 tona/ha i neki od 4 t/ha. Nije tačno ni protok ni površina ali je protok bliži realnim mogućnostima kombajna, naravno ne njihov protok mase fabrički nego ovaj naš, duplo manji...

U kukuruzu nije problem masa u kombajnu, već kojom brzinom može adapter da uvlači biljke.
Jesenas sam terao drugom na pola varijatora uglavnom. I gde je bilo preko 5t/kj na par njiva biljka bila možda meni do ramena. Samo gas....
A opet ima godina kada je biljka visoka 3 metra, pa mu i prvom na kornjaču brzo. A isto bude 5-6t/kj

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Prosle godine sam na nekim njivama terao 142-ku drugom pun varijator ,prinos nista skoro,hteo sam i trecom ali reko ako me neko vidi pomislice ovaj poludio skroz ....xd.Samo meni druga pun varijator je nesto brza od trece bez varijatora,tako da teoretski sam vrsio trecom.Meni je jako ubrzan adapter pa u stvari on uopste nije usko grlo nego kapacitet elevatora i sita.

И мој друг 141 тера 2 у сунцокрету па после 3-4 године кубури са саморастом и то кад никне у траке од сламотреса све угуши што је посејано.

Nazad
Vrh