MONTOYA
Član
4kg mase ne zrnaАко се добро сећам проток зрна на 142 је 4кг/сек
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
4kg mase ne zrnaАко се добро сећам проток зрна на 142 је 4кг/сек
Mi ne zurimoMalo si ti to majstore zita pokosio, moralo je to vise
Ne može lepo da izvrši ako samo klasove skidaš!!!
To sam više puta probao raznim kombajnima!!!
A ko skine danas više od 5_6 vagona zmajom to bi voleo da vidim!!!!
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Da taj drugi broj se odnosi na kilogram zitne mase u teoriji, samo se u kukuruzu odnosi na kg zrna… tako bar pise u literaturi.4kg mase ne zrna
Obično se kao mera uzima kukuruz i pšenica. Nije isto kad radiš pšenicu od 11 t/ha i sa 3 t/ha. Ili kukuruz sa 17-18 tona/ha i neki od 4 t/ha. Nije tačno ni protok ni površina ali je protok bliži realnim mogućnostima kombajna, naravno ne njihov protok mase fabrički nego ovaj naš, duplo manji...Mislim da bi najmerodavnija mera bila hektara ili jutara na sat. Jer ocigledno da neko danas radi sa kombajnom 8 a neko i po 16 sati.
Recimo prosle godine zetva soje. Zmaj 142. Kombajn dosao u njivu u 11, zakacio heder i krenuo da radi u pola 12. Do 17:50 skinuo 6ha i otkacio heder. A tih 6ha je bilo u 4 parcele i bilo je hoda od njive do njive ugrubo 45 minuta. Prosek roda je bio oko 3,5t.
Znaci ako je kombajn dobro podesen, ide bez zastoja i kvarova i kad su uslovi rada dobri moze lep ucinak da se napravi. Al kad su uslovi rada losi (vlaga, polog, zakorovljena njiva) pozdravite se sa ucinkom i recite dobar dan secernoj bolesti koju cete od nervoze veoma lako dobiti
Pa kad terate kao da ste ukrali vi sa zelenim koNbajimaTo je nemoguće!Samo se za Claas-om zeleni!