ZMAJ kombajni

Ми смо једном приликом у Кули на отпаду узели обе осовине сламотреса, обадве полуосовине и још неких делова све на кило. Мислим да смо тада за све то дали 6-7000дин,а за полуосовину у жетви нам тражили 150е када нам је пукла.

U principu ne treba ti more delova za 170-171.Reduktor kose hoće da zeza, reduktor točka, menjač, varijatori bubnja i vožnje.Zna da pravi problem i ono Y kućište na luli za kipovanje kao i zupčanici u istom.To su sve dečije bolesti koje prate kombajn do kraja života. 🤣

Ништа без черупања старих комбајна, којекаквих буџака по ћошковима дворишта и таванима.
И сам се изненадим некад шта све има склоњено можда ће требати и тако 30-так година...

Mozda je negde vec bilo reci o tome. Da li koja 142-ojka fabricki ima duplu (tandem) pumpu hidraulike? Kako radi sistem kada ima samo jedna pumpa i koja je najveca prednost duple pumpe?

Nema fabrički
Prednost duple je što podeli volan i hidraulik!!!!!
Ja hoću da dodam još jednu samo za volan!!!!
Na zvono na remen!!!
Desi se nekad da brlja ventil prioriteta pa vučeš volan a on neće pa samo džarneš neku ručku od hidraulika
I dešava se da neće odjednom dve funkcije tipa motaš volan i spuštaš ili dižeš

Sent from my moto e5 using Tapatalk

To je normalno da nece jedno, zavisi sta pre pocnes koristiti, mi smo na 142 tacno znali i uvek je tako bilo ako prvo pocnes da dizes onda nece volan, a ako pocnes prvo volan onda oce oba… ne kzem da je ispravno, ali tako radio godinama…

Diesel znam ja to ali neću to da trpim
Imam pumpu od univerzala stavim je na zvono i spojim za volan!!! I milina
Da me njaka budaleština od 3 sata posla

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Tucano je besna masina ko moze novo da si priusti, ali… kolko vidim polovne sa 3000 sati su bas dosta losi, kao da je to sklapano po sistemu daj sto vise komada vidis da se trazi, svi ovi klasovi sto se teraju su dobri, ali imaju sati, jos malo pa su izlizani na svim mestima, e kad to sve dotraje proci ce istom sudbinom ko zmajevi…

Jel uspeo neko da izbunari termostat za dragona sa s46 makinom,ima li gde za kupiti ili stima li od neceg drugog.......

Tucano je besna masina ko moze novo da si priusti, ali… kolko vidim polovne sa 3000 sati su bas dosta losi, kao da je to sklapano po sistemu daj sto vise komada vidis da se trazi, svi ovi klasovi sto se teraju su dobri, ali imaju sati, jos malo pa su izlizani na svim mestima, e kad to sve dotraje proci ce istom sudbinom ko zmajevi…
Kad bi video ko sve kupuje novog Tucano iznenadio bi se, kredit i lizing su čudo.

Са К2 прерађеним на бункер смо пеглали 8кј из зајебанције док са 222 је то била мисаона именица. К2 је МТЗ 52 Супер терао 4,5 и 2/3 гаса,а када се замислиш и очепиш гас одма те опомене клипом у главу јер трактор није имао кабину. Док ова ревина од 222 је као слон тешка и њу је 3 брзином вукао и да је могао брже да иде берач нбије могао да постигне.
k2 je cudo od beraca samo nevoli sitne klipove

Nazad
Vrh