ZMAJ kombajni

Bitno je da pogogodiš u prikolicu da sipaš a to zavisi dobrim delom od transportera a inače ništa komplikovano.

Bitno je da je ovaj spretan sa traktorom ti nemas sta da pogresis.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Kipujete li sa 142 u hodu, kakva su iskustva, saveti?
Jako je važno da traktor drži zakucanu jednu brzinu, a sa kombajnom na varijator diktirati gde se kipuje, napred ili nazad.. A sa početka dovoljno je recimo u zmajevku istresti tri bunkera u hodu a 4ti u mestu, dok se ne priviknete... Mada brzo se to uči...

Ја не могу киповати у ходу јер сам вршем и превозим,мош мислити радости😂Наиме дали постоји нека варијанта да се убрза транспортер зрна?

Баш тако веровао или не нема ко јбг а немош ни сваком поверити машину по готово овима што кад устану надувају 1,5...

Nisi jedini xd,nije to nikakav problem uopste,samo ja bar licno nemam dovoljno prikolica da punim ceo dan,moram prekidati posao i vuci ih na predajno mesto,mnogo izgubim tu vremena.Jednu kamionku ili jos 2 zmajevke bi bilo odlicno,meni dosta jer ne vrsim stotine hektara i radim samo moje.I ne verujem da cu ikad i traziti radnika,samo je bitno imati dovoljno prikolica i ne izlazis iz kombajna ceo dan,posle lako predvece odvuci jedan deo na predajno mesto,i ostatak ujutru ako se ne stigne.Normalno kad su sitne parcele to ne bi moglo.

Mnogo puta mi je naj lakše sam raditi!!!
Još dok sam brao kukuruz, naj lepše sam!!
Ostali poslovi gde god mogu sam radim sam!!
Mudrove ne podnosim a cugere pogotovo!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Ok sam da ores, spremas. Ali kako zetvu. Nas je u zetvi dok sam radio kod prijatelja bilo min 4. Zmaj 142 i 10kj je bio ucinak za dan. Dva u prevoz, jedan u kombajn i jedan leteci. Sa vecim prikolicama i vecim kombajnom bi isli na 20-30kj/dan ali opet min 3 coveka (a jako je koristan cetvrti covek). Sam da skidam i prevozim ni u ludilu. Pa da je radnik 50e/dan opet bi platio nego se patio sam.

Vidjao sam da skidaju ljudi sami,nije lako ali ide,bas 142 i dve zmajevke,nije stvar u ustedi para nego nekad se i ne moze naci covek za ispomoc,a nije ni svako za volan,tek je to rizik
Dva coveka su ok za rad,sa tri prevrnes ceo atar,a mogu misliti koliko je opustenije sa 4 coveka

Nas je dvojica u žetvi, dnevni učinak 20-25 k.j kako kad.Samo treba imati dovoljno prikolica da kombajn ne stoji i to ide k'o podmazano.

Prosto je skoro nemoguće da jedan čovek i kosi i vuče, ako ništa drugo, ako su parcele udaljene kako pomeriti prikolicu 1 km dalje, ne kažem da nije moguće, ali patnja živa jeste. Sa druge strane, razumljivo je, daš 20000 do 50000 evra za kombajn (zmaj ne računam), traktor vredi 10000 do 50000 evra, prikolice dve zmajevke 5000 do 10000 evra, pa šta onda dati nekom ko nije imao svoje - kombajn ili traktor. Zajebe u kipovanju prikilicu- boli ga uvo nije njegova, udari lulom u banderu, zadnji kraj kombajna nabije u drvo. Kod nas u poljoprivrednom kombinatu uterao je Case kombajn relativno mlad 3-4 godine star u prilično veliki kanal. Šta da mu radiš, ono je bilo državno, a on golja mala kuća i ništa više. Video sam prošle godine kako se juri sa novom velikom prikolicom farmtech, teško da bi njen gazda to odobrio, ma koliko je bila velika gužva na otkupno mestu. Kad je prevrneš, ona je bila prikolica.

E vala da dodje do toga da moram sam, definitivno cu dici ruke od poljoprivrede, idem da budem gospodin, za platu radis, znas radno vreme i koliko zaradjujes mesecno!!
Pa zar nismo dovoljno osudjeni i ovako, radimo sa karabljem starim 40+ god??
Jos sam da trcis iz traktora u kombajn, na kombajnu kad crkne nesto sa kim skinuti na njivi, kako???

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Prosto je skoro nemoguće da jedan čovek i kosi i vuče, ako ništa drugo, ako su parcele udaljene kako pomeriti prikolicu 1 km dalje, ne kažem da nije moguće, ali patnja živa jeste. Sa druge strane, razumljivo je, daš 20000 do 50000 evra za kombajn (zmaj ne računam), traktor vredi 10000 do 50000 evra, prikolice dve zmajevke 5000 do 10000 evra, pa šta onda dati nekom ko nije imao svoje - kombajn ili traktor. Zajebe u kipovanju prikilicu- boli ga uvo nije njegova, udari lulom u banderu, zadnji kraj kombajna nabije u drvo. Kod nas u poljoprivrednom kombinatu uterao je Case kombajn relativno mlad 3-4 godine star u prilično veliki kanal. Šta da mu radiš, ono je bilo državno, a on golja mala kuća i ništa više. Video sam prošle godine kako se juri sa novom velikom prikolicom farmtech, teško da bi njen gazda to odobrio, ma koliko je bila velika gužva na otkupno mestu. Kad je prevrneš, ona je bila prikolica.
Zato ja ne planiram kombajn jer nema ko da vozi kombajn i prevozi. Jedan u prevozu nije dovoljno (necu da otkacinjem i zakacinjem stalno). Treba preci na drugu njivu onda cekaj traktor da se vrati iz sela pa da pomeri prikolice.
A taj sto je dao 500.000e za mehanizaciju pa da nekom alkosu takodje nije u vinklu. Ako nemas sa kim da radis platis uslugu nego da ti prevrnu Farmtech zdk 1800 od 20.000e+pdv. Moj skolski drugar je na prvoj turi uspeo da prevrne Bratner tandem prikolicu kod lokalnog tajkuna. Pricalo se da to ne moze prevrnuti niko, medjutim :ROFLMAO:

А шта би да нема комбајна у селу а кроз атар не може сваки да прође?Лично сам имао два зла или ово да чекам комбајн до Јануара или да купим комбајн....имао сам комбајн целог века па сам га се рашио и био миран 5 год док један другар комбајнер није усрао ствар....Лако је где има доста комбајна и где су њиве приступачне ово код мене и неколицине нас је мука зној,Зајечарац....

Вентилатор у 12 в од аута у комарник 142-ке не мислим да помогне хлађењу него дали би издувао прашину из годњег дела комарника обзиром да је доњи затворен?

Nazad
Vrh