ZMAJ kombajni

jako malo ima delova
Post je spojen: [time]1263657337[/time]

Razlike 171 i 191 su:

191 ima jedan slamotres više i za 25cm je širi bubanj mu je širi i sve osovine i brže može doći do krivljenja osovina bubnja,bitera i separatora.
Ima jači motor za oko 80-90ks i dosta veću potrošnju po jut od 171
ima hidro pogon
visina ista i na oko sem onih 25cm širine
i veći buker za tih 25cm
teže se dolazi do osovina slamotresa
učinak mu nije nešto mnogo veći od 171
:ppozdrav:

Iskreno jedina mana 171 i 191 su motori,ne njihov proizvodjac nego zato sto su na vazdusno hladnjenje osim onih na kojima je ubacivan motor na vodeno hladnjenje.Jer zastita od prasine i ostalih ostataka od ratarskih kultura je da je nema,osim poklopaca kojim nicemu nesluze,obavezno izduvavanje svakog dana ili pranja.

Nemojte biti toliko kriticni, DD radi sa vazdusarem a nema problem barem se niko nezali na te kombajne i motore kod nas.

KishRobert je napisao(la):
budala je konstruktor koji je ubacio motor vazdusar u kombajn,a motor vodeno hladjen u avion. ::namigivanje::
Pa to je onda bar prosto... Već sam negde pisao da treba na kombajn staviti avionski motor :haha: :haha: :haha:

Niko nije rekao da su to losi motori,stavljati vazdusar motor bez zastite od spoljasnih faktora(Odgovarajuce zastite) nije dobro verujete mi.Mada ti motori idu i do 120 stepeni i njih hladi ulje,ali usisavanje vazduha is spoljasnosti bez nekih dodatnih Filtera,Membrana ili slicno.

SerbiaPaor je napisao(la):
Niko nije rekao da su to losi motori,stavljati vazdusar motor bez zastite od spoljasnih faktora(Odgovarajuce zastite) nije dobro verujete mi.Mada ti motori idu i do 120 stepeni i njih hladi ulje,ali usisavanje vazduha is spoljasnosti bez nekih dodatnih Filtera,Membrana ili slicno.

Podržavam ovo i tako je
Kod mene je vazdušar i mogu vam reći je jednostavnije održavanje nego 142 mislim i izduvavanje i čišćenje od prašine.
Mora se paziti da se ne pregreje da uđe u crveno a to može sa se desi ako nalepi prašinu na veš mašini i nema dovoljan usis vazduha a ako je dobra četka onda je ređe čišćenje a to se isto dešava i kod 142 kad nalepi na komarnik i još kad uleti u hladnjak pa kad čistiš komarnik sve ti padne za vrat i to bude užas.
Normalno treba voditi računa o ulju sipati kvalitetno i da ne ostane bez njega isto kao i kod drugih motora.
Tim motorima je radna temperatura od 110-140step. a kritična tačka je 170step tada pali kritičnu sijalicu i tada trba stati ali do toga neznam kad dođe ili ako se ne prati ili nešto "pukne"
Mali su potrošači moj 171 isto troši koliko mi je trošila 142 7-8lit/jut u dobroj pšenici oko5.000kg/ha
Te motore su ugrađivali kod nekih vojnih vozila mislim kamiona koji su terani po Sahari.
Kad se sve normalno pazi i ne iživljavaš sa bilo svakim motorom on će da trči. :ppozdrav:

kazes da su dimenzijama slicni 171 i 191? Sa slika mi se tako nije cinilo... 191 izgleda puno veci, ili 171 izgleda puno manji (okreni kako i pase).

Ako su dimenzijama slicni, a 191 ima jedan slamotres vise i isti sistem vrsalice, onda se slazem da ima samo malko veci ucinak od 171. jedina bitna razlika je tada hidromat, i bunker veci za "bocu". Koliko su im kvalitetni hidromati?

Koji heder najveci moze nositi 171, a koji 191? Koje su opcije hedera bile pri kupovini, ako netko zna?

Kod nas kose sa 170 sa hederom od 16stopa =4.8m
171,190,191 sa hederom od 16=4.8m,18=5.4m i 20stopa=6m
U prospektu je ponuda za 171 16 i 18 stopa a u praksi nosi i 20stopa ali je jako zajeban prilikom transporta i pologa.Najviše radimo sa 16stopa i ti su najtraženiju hederi.

Na ZMAJ 171 je stavljan TAM-ov motor F6L 413 FR, 6 cilindara i snage 190 ks, inace ovaj motor se stavljao i na ZMAJ 190 i TORPEDO RX 170. Na ZMAJ 191 je stavljan isto TAM-ov motor F8L 413 F od 8 clindara i snage 240 ks, ovaj motor je stavljan i na kombajn ĐĐ 1620 H. Ovo su podaci koje sam nasao u prirucnicima, koliko su tacni nisam siguran jer znajuci kako se radilo u zmaju moguce je da je bilo i drugih motora.

Nazad
Vrh