ZMAJ kombajni

Jel menjao neko skoro hladnjak na 142,sta se najbolje pokazalo od ponudjenog na trzistu?
Ako ne mrzis improvizacije ,moze dosta jeftinije da se prodje sa nekim polovnim hladnjakom od neke rashodovane radne masine,tu imas malo prepravki oko cevi i creva a takodje treba malo i maste da se dobro upakuje i svetlarnik,tj. zastita od prasine,mi vec nekih desetak god. imamo na Z 161 neki ruski hladnjak sa otvorenim sistemom tj. bez exp.posude. Ti original hladnjaci sa horizontalnim sacem, ako se ne ispusti pravilno voda ili nemas antifriz moze i nov da strada.

- - - - - - - - - -

Zamolio bih sve forumase ako bi me neko znao uputiti na kojim stranama je pisano o hederu koji stoji krivo (nakrivljen na stranu gde je pogon kose), mnogo je strana u ovoj temi, da ne prelistavam od pocetka, kad je o tome pisano ja tad nisam posedovao zmajceka a sad imam potrebu da resim ovaj problem.

Evo mozda nekom pomognu ove slike sto bi i meni da ih je neko ranije izbacio,montaza gumene zavesice izmedju sabirne i poklopca ventilatora.
Montaza triper,mecka se radja od glave do pete sve me na levoj strani boli lezeci na ove daske ali se na kraju trud isplatio.
20160614_151022_1.jpg
[/URL] photos upload[/IMG]
20160614_174137_1.jpg
[/URL] image hosting 10mb limit[/IMG]
20160614_174154_1.jpg
[/URL] windows screen capture[/IMG]
20160614_174212_1.jpg
[/URL] free picture upload[/IMG]
20160614_183124_1.jpg
[/URL] upload png[/IMG]

- - - - - - - - - -

Pumpa nova npr za alfu 33 je 3.500.eto ko hoce novu a moze i polovna sa otpada tamo su od 1000,pa navise.Sve su one sa pritiskom od 3.5 bara pa navise,a kod kombajn je sa njegovom pumpom radni pritisak od 0.5-0.8 bar,pa nebi onda bilo lose da se malo prosiri ona rupica na onom reduciru sto se uvrce u nepovratni ventil na filteru goriva i tako se oslabi pritisak na elektricnoj da ne radi u fulu,jer kod auta postoji regulator pritiska koji kada se da kontakt a ne upali motor pumpa radi nekoliko sekundi i za to vreme postigne 3-3.5 bara i taj senzor pritiska je iskljuci.

Prošle godine sam ovo radio, ali nisam slikao, jer nemam običaj, ali dosta je *eben pos'o.
Ali pošto nam je nakon zamene gume, drugog dana vrsidbe počeo opet puniti one spoljne trouglove iznad vetra, mislili smo da se guma pokidala pogrešnom montažom. Juče skidali, da proverimo, kad ono cela guma. Očigledno treba taj produžetak sabirne ravni, ili pak da se sporije vozi u vrsidbi.

Koji taj kada je i ovaj produzetak iste duzine kao i fabricki samo je razlika sto se ovaj kud i kamo lakse montira.A gumu sam ja postavio na falcu zavrsetka poklopca ventilatora a to je onaj deo gde se iza njega nalaze ti trouglovi sto se pune i drugi kraj na kraju sabirne podvucena izmedju ravni i produzetka tj nosaca ceslja.sto znaci to je zadihtovano 99% a to malo sto se provuce moze samo na krajevima jer guma nije bas knap vec ima 2-3mm lufta izmedju nje i ladje,jbg kupljena je da sam je ja krojio pustio bi je neki mm sirom.

Ma čini mi se da imaš duži produžetak od ovog što ja imam. Ja sam menjao prošle godine obe, i tu kao "S" gumu i običnu. Kod mene su bile malo šire gume,pa sam ih kratio da se ne bi uvile od trenja, i taman su, tako da ne bi smelo ništa prolaziti, tako da mislim da je kod nas problem brzina, barem je to neko moje misnjeje, no videćemo u zetvi.

Ma skoro da su isti fabricki je 24cm a ovaj cak i kraci mislim da bese oko 22cm,nema veze sto se po koje zrno provuce jer su tu turbolencije i vtlozenje vaduha veliko pa se skakutanjem tamo amo i po koje negde provuce bitno je da je ima zavesica.

- - - - - - - - - -

I drugo,dok sam lezao tri sata montirajuci razmatrao sam i zakljucio da ako nema te zavesice na tom mestu onda jedan deo vazduha sa ventilatora se provlaci i tim kanalom koji i nije bas tako mali i gubi se kapacitet ventilatora u zapremini vazduha koji bespotrebno se tu provuce a koji sad ne moze tako da i on mora ka sitima.

Taj produžetak je ranije rađen malo duži, čini mi se 26-27 cm, ne znam zašto su ga skratili
ta guma nije potrebna, al i ne škodi, al može jednostavnije da se namesti
zrno što ispada sa strane prolazi na sastavu sabirne i lađe, taj deo i deo oko "šoljica" treba zaliti sa malo pur pene i problem je rešen

- - - - - - - - - -

Nazad
Vrh