ZMAJ kombajni

753ebdf7cf44e9115341ca106d846f41.jpg
37e89c0159b7e8dbad7123233b6d4ba1.jpg
Malo sredjivanja...

20160310_205406.jpg
[/URL] image hosting 5mb[/IMG]
Kako su na diskove lepljene nove ferode nebi bio spokojan a da to ne proverim tj za svaki slucaj sam ih ocesao 2-3 desete,tj 0.2-0.3mm,cisto da dobiju paralelnost.
20160312_182857.jpg
[/URL] screen shots[/IMG]
Onda je moralo i kuciste na strugu da bi se skratilo tj dobio minimalan zazor u klestima,jer makaze rade na principu tako sto se sve vise otvaraju tako i gube prekrat odnosno silu,pa sam taj zazor sveo na samo 1 mm.sto se i vidi na sledecoj.
20160312_191103.jpg
[/URL] image hosting no account[/IMG]
Takodje kuglice nove i opruge,konusi nisu bili nimalo pohabani,tako da mislim sad ne moze da nece.

Koliko se milimetara steluju pipci na korpi kvacila na Zmaj 143? Koliko treba da budu visoki od lamele do vrha pipka? Verujem da je negde pisano u temi, trazio sam ali nisam mogao da nadjem.

Glackop

to je prava stvar radice sigurno mogao si slobodno ovako fino obradjeno da ides i na 0,6mm zazora i nasteluj pomocni kocioni da koci odnosno zateze makaze na pola svog hoda i prava stvar nema blokiranja a sila odlicna, vec 10 godina mi rade kocnice bez ijednog problema a isto bas ovako uradjeno kako sam opisao svaka cast za rad :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Pa eto da sam to procitao negde ranije ostavio bih i na 0.5-6. jer sam normalno mogao na koliko hocu,ali sam se plasio trenja pa toplotno sirenje pa sam odokativno zakljucio da je 1mm dovoljan ali nista vise od toga.jer sam eksperimetisao sa makazama dok su bile skinute opruge i video da sto se vise i vise otvaraju sve im je manja zatezna sila,i da cak na polovini hoda taj gubitak dostize skoro 100%.

Pozdrav forumasi ako bi bio ko voljan da stavi slike od patenta za odvajanje grla od kombajna bio bi mu zahvalan.Nesto sam nasao u temi 141 142 ali se vidi samo gornje kacenje dok donje nije vidljivo.Unapred hvala.

Kosa na mom NH je sirine klizaca 20mm.Od zmaja je 25mm.Tako da bih zbog univerzalnostio hteo da promenim sve komplet i da stavim kosu od zmaja.Gde preporucujete da kupim kosu i sve ostalo sto je potrebno?

Nazad
Vrh