ZMAJ kombajni

Ne znam na koji raspored na razvodniku mislis ali probao sam da zamenim mesta crevima na cilindru i opet se isto desava klip se izvlaci odnosno opet ubrzava a po nekoj logici trebao bi da usporava,sad mi tek nista nije jasno...:sta:
Pregledao sam i raspodeljivac protoka i u njemu nema nikakvih gumica i kao kod razvodnika ide metal na metal i sve mi deluje ok.

Sada me buni to sto i sa zamenom creva na cilindru varijatora dolaci do povecanja brzine,ima li neko ideju sta bi moglo biti ?

Ne bi trebalo da usporava zato što ako ne diraš ventil stoji u neutralnom položaju i sve je zatvoreno, ali verovatno razvodnik ne drži pa vraća ulje pod težinom varijatora.

Naravno u neutralnom bi trebalo da je sve zatvoreno ali kod mene postoji protok(verovatno) ali kako je moguce da je i sa zamenom creva protok opet u + stranu?
Pocinjem da sumnjam u cilindar i nove manzetne i gumice,probacu negde da nabavim ispravan cilindar za probu ipak mi je to najbrze i najlakse resenje da bih bio 100% siguran do cega je...

Ako vec oces i dalje da eksperimetises kupi gumene manzetne a ne one krute ili kako se vec zovu G-11,ja sam tako kod mene stavio samo sam morao da pravim novi klip/to je onaj deo na kom se stavljaju manzetne/ jer unutrasnja mera mi nije bila ista ista sa originalom,a spolja je isto 40x10mm.I tad skidas sumnju da li je do klipa ili ne.

Nastelovao sam remenje na varijatoru i kombajn tesko ubrzava, kao da proklizuje a remenje nije labavo, 3 brzinom na tvrdom na zemljanom putu uz brdo nemogu izaci, stane kombajn, a dok vrsim 2 brzinom uz brdo gubi korak pa ubrzavam varijator da bi na nekoj brzini poceo bolje da hvata i pocne da dobija korak ali opet nedovoljno(kao da proklizava)dok kad dodjem na nizbricu tad dobije pravi korak, znaci vidi se da je proklizavao, a napominjem da je ramenje dotegnuto, e sad da je lamela losa on ne bi uzbrdo ubrzavao pri dodavanju brzine i to samo ne nekom mestu.U rikverc krece s mesta odlicno i ide lepo, drzi brzinu.Gde bih mogao da trazim kvar.

Naravno u neutralnom bi trebalo da je sve zatvoreno ali kod mene postoji protok(verovatno) ali kako je moguce da je i sa zamenom creva protok opet u + stranu?
Pocinjem da sumnjam u cilindar i nove manzetne i gumice,probacu negde da nabavim ispravan cilindar za probu ipak mi je to najbrze i najlakse resenje da bih bio 100% siguran do cega je...
Težina varijatora ga vuče u + stranu.

Pocela sezona veselo. Juce pukne zadnja osovina slamotresa i usput slomi 2 slamotresa sa strane... Jel ima neko ko reparira polovne slamotrese posto su pukli pre zadnjeg lezaja??

Sada lepo izvadi sva 4 slamotresa,skrati ih da budu dužine kao na 142-ki i više nikada nećeš znati šta je zadnja osovina i uopšte problemi sa slamotresima.Dobro si prošao kako to zna da napravi karambol.

Na 143-ki slamotresi su predugački i time osovima trpi preveliko opterećenje.Nije jedini slučaj gde se to desilo a sečka taj proces još više ubrzava.Isti problem je imao i jedan naš član.

izvadjena su sva 4. Kupio sam 2 nova slamotresa. Ne mogu ih skracivati jer nece doteci do otvora za secku.... Predpostavljam da je problem pucanja zadnje osovine sto je prednja jos uvek fabricka a zadnju drugi put menjam vec. verovatno nisu isto savijene pa pravi problem.

Isto mišljenje je imao i gore pomenuti član i isto nije hteo da sasluša a kamoli prihvati savet.Kada je nekoliko puta prošao kao bos po trnju uradio je modifikaciju.

Mene jedan majstor savetovao da na Z-142 ubacim slamotrese od univerzala, koji su kraci od 142 a dosta kraci od 143, isto zbog pucanja zadnje osovine! Ali mislim da je najveci razlog pucanja mala privreda sa 0% kvaliteta izrade, a ne duzina slamotres!

Neće svako da plati kovanu osovinu nego uzima sklepanu(dosta povoljnija varijanta)napravljenu da traje do prekosutra mada i prodavci uvaljuju i ubeđuju potencijalne kupce u kvalitet.Onda na red dolazi montaža i štelovanje drvenih ležajeva koje je veoma pipavo.Kroz godine nosači ležajeva na slamotresima dobijaju zazor koji treba da se ukloni menjanjem ploča i kada na to sve dođu predugački slamotresi eto problema.Da mu ugradiš i osovinu fi40 ona će završiti svoju karijeru zbog grejanja i preopterećenja.

Ljudi puklo mi je kuciste na osovini grla. Na prednjoj osovini, sa leve strane. Stavljeno je novo pre 70ha i sada je puklo. Zasto bi moglo da pukne.

Ja cu sada da promeni i predju i zadnju osovinu slamotresa,nek budu od istog proizvodjaca pa cemo da vidimo.

Srbine boli nekog đon šta ćeš da radiš ,sebi radiš ,ali kad ti sto ljudi kaže da skratiš jer je pucalo svugde negde na 143-ci ynači samo da ti isti ljudi imaju bar malo iskustva s tim sranjem ,a ti majmuni nisu ynali ni računali da će to pucati pa tako napraviše navi tip kombajna umesto da su proširili kombajn za jedan slamotres mislim da bi bila mnogo sretnije rešenje.
Dobričanin skrati ti njih svi ti to savetuju iji metni od 142 i zaboravi da imaš slamotrese i osovinu slamotresa.

Nazad
Vrh