Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Na prednjoj strani sabirne ravni ima gumena zavesa između nje i nosača skupljača kamena...
ta guma nije dugog veka pa je menjam svake il svake druge godine,staru iskoristim po potrebitu baš gde i tebi trenutno treba
Ahaaa...sad tek razumem
Nisam planirao da menjam tu gumu koju pominjes.Jedino da je kupim (ako ima da se negde kupi posebno),da je zamenim novom,a staru stavim na ovo gde mi je potrebna.
Ja sam te gume kupovao kod Stojana Poljo servis /ada ili mol/ali sam broj zaturio nacices ima ga u nekoj temi,nisu skupe tako da se ne isplati da seces i busis rupe za nekih 500.din.A sto se tice montaze zavesice na kraju sabirne...to nema jer sam isto trazio prosle godine i ne nasao.Nema tu neke filozofije bitno je da sa njom zatvoris onaj prolaz izmedju gornjeg poklopca ventilatora i sabirne,ostavis malo duzu da moze bez opinjanja da se njise i pustis je knap sa obe bocne strane i to je to,debljina da ne bude ispod 4mm,i naravno tu ide armirana guma bar sa jedno platno a jos bolje dva.ja to treba ovih dana da proverim tj zamenim ali ne stizem.
Ima...ja sam prosle godine sve gume izpozamenio i sve su se uhvatile original,ali bas ta sto dolazi izmedju vetra i sabirne je bila nekih 2cm kraca i ja sam je bas napnuo da bi je usrafio/to je bila nemoguca misija jos me ja mislim bole prsti / tako da sam znao da ce puci,i mislim da jeste jer mi se odmah nakon par hektara pocelo pojavljivati zrna na onim bocnim trouglastim otvorima,sad sam kupio na metar tu gumu i skrojicu je kako mi odgovara.
- - - - - - - - - -
Kad smo vec oko toga evo par slika od prosle godine,pa me zanima da li imate i vi ovaj lim oznacen strelicom na ladji.On mi je najvise stvarao problema i bas zbog njega mi je guma bila kraca a da nije njega onda bi duzina odgovala.
Cini mi se da imam nesto veci rastur zrna na puzu, tj kao da se zrno vraca nazad iz kombajna i ispada na puz i dalje napolje.Gornje sito msm da je otvoreno dovoljno, donje je jecmeno od 10mm, u cemu moze biti problem pa da se primjetno vidi da zrno se vraca i ispada na pikap prste koji ga razbacaju po zemlji ispred kedera? U pitanju je Zmaj 133.
Nije ni to u pitanju, probao sam svakako i isto bude, kojom god brzinom da idem ono tu ispada pa ispada, kad izadjem otkos i dok udjem u drugi, ono i u tom vremenu takodje se vraca iz kombajna napolje,sve dok ima mase u kombajnu.