MONTOYA
Član
Dal nisu kajlovi na biteru
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zahvaljujem prethodnim postovima Montoji, Dakiju i Muhajlu ali sve je to pregledano i zamenjeno (kajle) tako da nije to. Ovo sto ti druze kazes cujem vec drugi put (vec sam dobio ovu sugestiju) da ima neke lamelice na prijemnom biteru i da mozda one proklizavaju...To planiram da potrazim i pregledam u ovogodisnjem spremanju. Kazem da potrazim jer ne mogu da se setim na te lamelice. Sada nisam u selu gde mi je kombajn pa da bolje razgledam ali prijemni biter ono sto ja znam je osovina, dva lezaja, dve kajle, dva kucista, nazubljena rebra, veliki tocak...tako da ne mogu da se setim na te lamelice i koja bi bila njihova uloga. Po mome ako vec ima lamelica onda bi one trebale biti izmedju osovine i velikog tocka-zamajca da ako dodje do naglog zaustavljanja vrsilice-bitera da one proklize..Pogledaj i lamele na osovini prijemnog bitera pogotovu ako lanac prskas sa uljem.
Trajko to o cemu si dao objasnjenje to ti je osovina doba lamele se nalaze na osovini koja pokrece komplet pogon na kederu znaci kosa vitla privodni lanci puz i samim tim prijemni biter.Same lamele se nalaze sa kontra strane od velikog tocka na osovini koja ostaje na prijemnom tunelu kad ga rastavljas ima kuciste na kom se nalaze tri vijka sa oprugama i u njemu imaju dve lamele.
Da da zanam tu letvu T-oblika nisam znao da je zovete brisac, bila je kod mene prosle godine pri spremanju prilicno da ne kazem ekstremno iskrivljena i privukla mi je paznju pa sam je malo ispravljao, peglao ali mislim da nisam odradio to kako treba nego sam malo to ublazio da ne bude toliko ekstremno iskrivljena. A dali se je ponovo iskrivila .. iskreno i nisam obratio toliko paznje. A dobro mi je poznato ono tupo lupanje kad uleti neka poveca tvrdokorna/tvrdostablasta trava. Uslikacu kad budem isao u selo pa cu postaviti koju sliku od kombajna. Hvala lepo i pozdravTo je onaj deo kao letva t profil .Kada skines poklopac bubnja ona je gore iznad bubnja postavljena ,zasarafljena sa po dva vijka sa obe strane stim sto se m oze podesavati po visini .Ako nje nemas desava se da odbojni biyter pocne vracati i oko bubnja se pocne namotavati sve vise i vise i bez obzir sto stanes na kvacilo on tako vrti lagano dok neproguli .bRISAC TO SKIDA I NEDOZVOLJAVA d ASE NAMOTA na bubanj i baca to odmah na biter .Obicno se brisac savije tj. uvije na sredini prema gore od onih cepova ambrozije i onih udara pa tu na sredini moze saka da prodje izmedju njega i sine .To je onda problem ako je malo vlaznije ,travnije ili duza slama . Mozes samao da radis u 3 sata i to kada je prosao i 10 juli tj kada se slama pretvara u mekinje. Pogledaj taj brisac kako stoji ,najbolje ga slikaj .
Moze da se okrene radilica... Cak stavise vergla... Ali akumulator zafrko stvar i nemoze da upali.. Ali okrece..
Cena je 2000e sa kolicima za heder...
Ciro ako odustanes od kupovine, javi meni, kupicu ga ja....
A gume?
Naravno prednje.