ZMAJ kombajni

Moze li na Z142 nesto da se uradi da sporije spusta heder,postoji li negde neko podesavanje?

Hvala,druze! :ppozdrav:
Poceo sam da citam redom ovu temu,ali mnogo ima strana,sporo napredujem...Kad ne uspem da nadjem odgovor,moracu ovde pitati.Jos nisam ni poceo sa pregledom kombajna,ali vec vidim da ce biti dosta pitanja :osmeh:

Kad ubrzan kombajn na varijatoru ne bitno da l' to bilo malo ubrzanje ili maksimalno, kad treba da ga usporim nece tj. skoro da uopste ne reaguje varijator kad hocu da ga usporim, tad prvo moram smanjiti gas do kraja da ga tako usporim pa onda vracati rucicu varijatora al' i tad dosta tesko i dosta dugo mu treba dok uspori..Do cega to moze biti? Da napomenem da je u pitanju Zmaj 133.

Da li reaguje hhidraulicni cilindar? Ako on reaguje na komande, onda idemo dalje.
U varijatoru (dupli disk remenica) imas oprugu. Proveri sipke (koje drze tu oprugu), da li su na mestu (ako su dupli diskovi pohabani, t.j. zubi u varijatoru, hoce da kida ta 3 srafa), i naravno oprugu. Ako je opruga slomljena, onda nece da "razdvaja".

Sa slicnim problemom sam se i ja jednom mucio, bio je prljav filter. Pretpostavljam da je menjac kao na 780, njemu je filter na povratnom vodu i ako je prljav nece da stane. Za probu ga skinite da vidite da li ima razlike.

Da li je neko menjao lezajeve u bocnim reduktorima na zmaj 142-170 msm da je sve to isto? Kakvi tu lezaji idu? Kod mene su valjkasti i deluju kao da su samodesivi ili ja gresim?

samo neka ima ulja, i to ide.. al kad ste vec rastavili onda treba uraditi.. ja licno neznam koji idu lezaji

Odlicna tema za buduceg kombajnera :D
drzava je trebala da zastiti ZMAJ pre bilo cega drugog, mi smo poljoprivredna zemlja, ali ovi nemaju gram mozga pa to ti je

63_zpsm9ckcj6m.jpg

58_zpseqevfznr.jpg

Slike same kažu koji ležaj strada u frontalnom reduktoru.2011 godine 8.200 rsd je bio komad u kvalitetu.Jedan sam imao a drugi kupio_Odgovara od Zmaja 141,142,143,170... a mogu da se nađu i polovni kod nekoga ko rastura kombajne ako ima bačenih i rashodovanih reduktora.

Kod mene deluje lezaj skroz ok i ne ispadaju valjci kad se izvadi unutrasnja caura, a tocak ima malo lufta. Cena je bas prava sitnica :cool:... Skoro pa ceo polovan reduktor

To nije ništa.Kod mene su toćkovi vizuelno bili raščepljeni.Drmali su se baš mnogo pa je reduktor otvoren i pronađen kvar.Koštaju dosta ali ne postoji bofl roba.

Sto bar ne uslika i zupcanike da vidim kako izgleda ceo sklop,jer ja jedino to i menjac na mom nisam pipao.Ja mislim da ti lageri mogu da se nadju i u istocnoj varijanti jer nema veliki obrtaj tako da bi radili i oni bez problema.

Nazad
Vrh