ZMAJ kombajni

Da,u pravu si...sad sam vidio ,nema logike da je širi od hedera.
Podatke sam prepisao iz nekakve Zmajeve brošurice,kataloga....ili si to dimenzije hedera sa odbojnicima,ko će ga znati.....za 142 piše širinu od 4,89m

Znaj 142 je sirok 3.20 ili 3.60m (bez hedera). Nema teorije da je 133 siri od 4m, pre ce biti sa hederom oko 3.40-3.50m (ako heder hvata 3m).
---------------------------
Steta sta je ostalo od Zmaja. Bila je to bas velika industrija...

Koliko se sjecam da je 3.40 vanjska mjera malog zmaja. Stos je sto s lijeve strane nije heder naj siri, nego ljestve koje strse van gabarita hedera. Naj lakse se vidi da je vrsio kukuruz ako su ljestve potrgane ili prepravljena da budu uze ;)

Kapija mi je 3.5m i na knap prolazim kroz nju. Da imam onu odbojnu letvu s desne strane, ne bih mogao proci kroz kapiju.

Naisao sam na dobre povoljne kaiseve varijatora voznje 45mm x 3325mmLa.Duzina mi idealno odgovara za mog NH ali je kod mene fabricka sirina 50 mm.Mogu li ja preci na te uze?

Kais je uzi za 5mm tako da ce upasti u varijatoru, tako da nece imati dovoljnu izlaznost, pa se samim tim smanjuje i brzina. Tolikim upadanjem kaisa u varijator dobija se na duzini kaisa, sto nije dobro, pa treba mnogo da se spanuje, ako uospte i moze toliko.
Premeri stari kais, pa uporedi. Mada ne verujem da se stari toliko mogao istrositi, pre ce puci.
Neka me neko ispravi ako gresim.

Naisao sam na dobre povoljne kaiseve varijatora voznje 45mm x 3325mmLa.Duzina mi idealno odgovara za mog NH ali je kod mene fabricka sirina 50 mm.Mogu li ja preci na te uze?

Posto su uzi propadace dublje u remenicu pa ih neces moci naspanovati. Uzi remen je i tanji tako da mu je manja obodna povrsina. Manja obodna povrsina-manja nosivost (lakse proklizi). Probaj, ali ne bih ti to preporucio.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Podesavanje nije problem vec ono sto Zika kaze.Obodno naleganje kod uzeg kaisa je manje zbog manje dubine klina.

Mislim da nije toliko problem u varijatoru koliko u remenicama od motora i menjača jer ako je remen uži 5mm automatski se neće oslanjati stranama tj; neće se uklinjavati tako da od te rabote druže Diklofen odma odustani.
Bolje se sad malo stisni i kupi par solidnih remena a pretresi varijator tj njegovu srednju remenicu i to će ti produžiti rok trajanja remena.

Pozz drustvo :cao:
Da li neko moze da mi preporuci dobru 142. pozeljno sa zitnim i kukuruznim adapterom.
Gledam oglase,ima par interesantnih na oku ali nisam u mogucnosti svaku uzivo da pogledam.

Pitaj kolegu mirmag@, njegov prijatelj prodavao zmaj 142, imas sliku u ponuda oglasa na forumu..

Cena je 6750 plus 350 evra prevoz.Rekli su mi evro po kilometru,posle mi rekli tu cenu.Nisam imao vremena ni izbora,pa sam morao da prihvatim.

Nazad
Vrh