grunt
Član
Evo danasnjih rezultata,vetar otvoren do kraja sito otvoreno vise od pola nastavak podignut i otvoren,manje mnogo manje prosipa ali i ide prljavije.Cim pocnem da zatvaram sita ne bili bilo cistije tad prosipa i to ozbiljno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zorane to što vi tražite nije pisano u ovoj temi.Ako znate napišite slobodno.Postovi se ne brišu jer time tema gubi smisao.
Iako nemam Zmaja, ja sam prije par dana takav problem imao u jednoj njivi od 0.5 ha kod Fahra, samo je u pitanju bila psenica ( neka brkata ) totalno cudna, pljeve je bilo sila, za ne povjerovati, pa mi je vidno iznosilo zrno spenice u toj velikoj kolicini pljeve. Vjetar do kraja otvoren, gornje sito otvarao, zatvarao, ali je izbacivao. Kad smo usporili voznju , izbacivao je opet, ali manje..Danas radim i sutra treba da zavrsim zetvu javio mi se jedan problem danas u tritikalu,jednostavno prosipa vidno prosipa(132rm) ima dosta zrna ispod slame smanjim vetar manje ali ima rastura,samim tim i ide prljavije,otvorim sita manje rastura al nije to to i opet prljavo,izvrsaj dobar.Znaci imam gubitke na sitima provereno ne na slamotresima sta sve nisam probao nisam uspeo da smanjim rastur,korpa cista,sabirna cista **greška li ga ajd dajte neko resenje za moj problem zaboravio sam da napomenem u zitu nemam tih problema...
NEcu nikad shvatiti ove ljude sto su u inostranstvu!!!
Ciro, oni da su znali da rade poljoprivredu, ne bi isli u inostrantstvo.. Sorry za off..
Ja trazim coveku 120e po hektaru da mu pokosim taj brlog covek akze nema problema odmah teraj.. Njiva 2h i jos mi kaze samo gde se moze uzmi psenicu resto podigni i samo gas....
Dobri su dok placaju..
kolege jedno pitanje,sta se desava u slucaju,ako slama nije dovoljno suva ili zrela,da li moze da se desi da kombajn nece da kosi,tj da se javljaju problemi u otkosu,jer sad na samom kraju ostao mi je neki apac i ne mogu nikako da ga pokosim,problemi se javljaju kod kose jer tu se zadrzi masa,kosa ne pokosi i pocne da lupa,krenem u rikverc,pa ponovo ali nije posao,ako neko ima slicnog iskustva,neka kaze..unapred hvala,inace u pitanju je mali zmaj 133 i napred sam sve stavio novo od kose lezajeva na pogonu,reduktora itd,i ako neko moze da mi tacno kaze kako se steluje kosa,koji je pravilan polozaj da bi bio siguran da je sto se tice kombajna sve u redu