Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
da kazemo da je zazor problem,moze li mi neko reci kako da resim taj zazor,dosta duplih prstiju mi je novo,kao i nova kosa,sta je potrebno uraditi da taj zazor bude minimalan?Mislim da je problem samo u velikom zazoru izmedju noza i podnoza. Sto manji zazor bolje je odsecanje. Nema da zvace slamu i da je podvlaci izmedju nozeva i prstiju.
Da li si promenio odstojnike ili klizace kako ih vec ko zove koji pritiskaju kosu na dole i koji ne dozvoljavaju da kosa skace gore dole i da dolazi do vibracija kose.hvala kolege,inace znam da je ranije bilo suvlje i da je islo bolje,konkretno kad sam radio taj apac ono nece i nece i ja batalim,predjem u drugu njivu odmah do ono ide kao blesavo,i sad posle ovih kisa vidim da isto gusi napred,kapiram da je vlaznije ali hocu biti siguran da nije nesto do mene,inace,kolega stavio sam novu kosu koja je uradila 36 ha i sad mi ostalo jos to malo posto me uhvatile kise i morao sam bataliti,i sad cekam nastavak,imam drugu tj ovu staru koja ko zna koliko pokosila pa mi se i ne stavlkja jer nije u nekom stanju,ali bas ono nervira,sto kaze kolega pocne ceo heder da se trese i moras da stanes,pa ajd ispocetka,zezas se,trosis vreme novac i zivce...
- - - - - - - - - -
da kazemo da je zazor problem,moze li mi neko reci kako da resim taj zazor,dosta duplih prstiju mi je novo,kao i nova kosa,sta je potrebno uraditi da taj zazor bude minimalan?
nisam merio kolega,imam kombajn tek tri godine i jos nisam upucen u bas svu problematiku,zato i pitam,sad mi je jasno sta pricate i izmericu to i proveriti,ako su oni previsi izlizani stavicu nove i nastelovati zazor oko 1 mmdaki-Td dali si ti uopste merio zazor
da sa njima se smanjuje zazor ako nisu previse izlizani malo ih kucni cekicem na dole da stisnu kosu da zazor bude do 1mm ali prvo proveri pravac da nebi kosa kocila
nista bez cekica,resava sve probleme ,inace hvala kolege na pomoci,videcu to da resim kako treba pa se cujemo ako bude problemai kada budes uzeo nove moras ih nastelovati imas i podmetace razlicite debljine od lima sa kojima se mogu nastelovati a ostalo resava cekic
Nisi nesto skup, kod nas je standardno cijena 150 e za hektar..Ja trazim coveku 120e po hektaru da mu pokosim taj brlog covek akze nema problema odmah teraj.. Njiva 2h i jos mi kaze samo gde se moze uzmi psenicu resto podigni i samo gas....
Dobri su dok placaju..
DoćićuDođi kod mene da vidiš.
Sta ti stane,objasni precizno,vitlovi,kosa,spirala....
Keder stoji pa stoji,moze samo na dva klipa gore dole