ZMAJ kombajni

nisam bio ceo dan na forumu, pa evo da vam odgovorim
1. prodat je našem čoveku na kosovu, u kosovskoj kamenici, očekujem da dodje po njega za neki dan za 7.900 e, inače je 1995 godište.džakaroš
2. šiptari su pokupovali brdo kombajna, i to uglavnom 135 jer su odlepili na njih, i uglavnom kupuju sve džakaroše.
3. uglavnom kupuju kombajne u exstra stanju, to je verovatno ta fora da su kasnije prefarbani u neke njihove boje pa izgledaju kao novi.
4. u vezi komentara "kako si ga istrpeo u dvorištu" neću da komentarišem jer su svi jaki samo na rečima, a od svih koji su gledali samo je jedan bio šiptar, i navodno mu se kombajn nije sviđao jer je varen kod zadnjeg trapa i nudio mi neku mizarnu cenu, e njega sam bukvalno otkačio prevashodno zbog debilskog ponašanja a ne nacionalnosti, s druge strane kupac je kupac ma ko on bio.
Uzgred kroz priču je rekao da ima 13 kombajna Zmaj 135 i da su svi njegovo vlasništvo, ja se šokirao, prvo sam mislio da nisam dobro čuo.........
i još uvek kupuje.... strašno ...
Šta li rade s njima bem li ga .... liči mi možda na neko utrkivanje ko će imati bolje kombajne. Znam samo da su odlepili na 135-ice i da čiste sve redom. Toliko od mene.

Poslednja izmena:
Meni nije jasno,kako mozete da se vodite takvim ubedjenjem?
Taj covek,bilo ko da je,dosao je kod tebe u dvoriste i moguce je da ce da ti ostavi dinar.
Totalno ne bitno da li je on crn,beo,siptar,indijac...ne bitno,jedino je bitno da se njemu novci uzmu.

Ima 13 kombajna Zmaj 135???? :sta: PA koliko taj ovrsi za jednu sezonu covece??? A treba mu 13 vozaca.... Gde ih samo drzi da mi je znati... :sta:

Ima 13 kombajna Zmaj 135???? :sta: PA koliko taj ovrsi za jednu sezonu covece??? A treba mu 13 vozaca.... Gde ih samo drzi da mi je znati... :sta:

da 13 vozača, otac ga pitao zar mu nije logičnije da uzme neki veći zapadni kombajn nego 13 zmaja, a on samo klima glavom .... nije mi jasno.

Koliko sam skontao, cela suština je u nabavci delova, jer i delove nabavljaju bez problema. Nisu oni tako ludi kao što se nama čini. Sad kad kupim johdeer-a i kad vremenom stane pišaću u njega zbog delova. :haha:

odlican kombajn sve sto fabricki zmaj nema a treba da ima ovaj kombajn to ima svaka cast

- - - - - - - - - -

od cega ti je klima

Ovo je fantazija. Ovakvi su iz tvornice trebali izlaziti... Ja sam O D U Š E V LJ E N ! ! !

Majstorima svaka cast, da nas je vise takvih s voljom i zivcima, gdje bi nam kraj bio...

Kombajn je kao lutka, dali moze neki podatak o toj kameri sto snima pozadi, gde je nabavljena, cena, dali moze da se ugradi vise komada na jedan monitor?

A meni se nešto baš i ne sviđa...prvo onaj bunker,lepše bi bilo da ga napravio kao na 143
hladnjak od klime i kompresor isto na udarnom mestu,ako slučajno pukne kaiš može lako da pokrši sve
Ipak svaka čast na volji i trudu da se boboljšaju uslovi rada

Je. 3.6m mu je prava mjera. Davnih sam dana o tome pisao da se kolegin kombajn PREPORODIO kako je suzio heder... Manje vibracija, nema rasipanja ni kad ga poteras malo zivlje, mozes se svuda zavuci s uzim hederom, motor kao da ne radi cak i kad je sjecku ugradio nosio ju je bez brige...

Jbg, vi vecinom radite po ravnom i velikim njivama pa je pametnije staviti boji, da ne kazem jaci motor i nemas brige, al ovdje je uvijek bolji korak ostaviti original motor i srezati heder ;)

Kod mene u selu su dvoje suzili heder na 142... Posle jedne godine jedan je prodao taj suzenji heder i ponovo kupio orginal od 4.20 a jedan idalje ide sa 3.60... Bas sam razgovarao na tu temu sa ovim sto je ponovo menjao za 4.20 i kaze da je veci ucinak sa 4.20 nego sa 3.60 to su njegove reci....

Suženje hedera apsolutno nema veze sa rasturom.

Kolega, znam sto pricam... Kad ides uz brdo "punim ustima" sita ne stignu progutati... Nisam ja kriv sto je kod vas sve ravnica. Zato je vama pametnije staviti pouzdaniji motor nego suzavati heder. Radio sam na koleginom 142 4 godine od cega dvije sa sirokim hederom i dvije s suzenim. Preporodili smo se i mi i kombajn, manje opterecenja u bubnju, po grbavim terenima je lakse pokupiti ako je poleglo, u rjetkom usjevu ga mozes potjerati a u jakom usjevu se ni uz brdo ne muci, mogli smo doci na svaku njivu bez skidanja hedera i to nam je vise znacilo nego ista drugo.

s 4.20 se cesto provlacio kojekuda, nije mu se dalo skidati heder zbog pola jutra povrsine i onda se objesis hederom na neki nasip zemlje ili tako nesto, onda kosa puca malo-malo i tako. s 3.60 je jednostavno komfornije a ucinak po malim njivama je DEFINITIVNO veci s manjim hederom nego s vecim.

Ovde jeste ravnica ali ima majstora kombajnera koji seju li seju za sobom a ima i onih za čijim se kombajnom nikada ne zeleni.

U mom kraju su glavni krivci za zelene njive sami vlasnici tih njiva!!!!!!!!!!!!! Na nekim parcelama je nemoguce pokupiti psenicu sa zemlje koliko je polegla!!!!!!! NEma sanse i tu mora da se zeleni... A ja da polomim 2-3 kose nepada mi napamet,pa on neka kosi rucno vlasnik te parcele.... :osmeh:

Gledaj, jasno je meni da postoje svakakvi mamlazi kojima se cak ni izmedju dvije razlicite kulture ne da prestelavati kombajn. Ima i ovdje takvih... NO, pitam ja tebe, vrsis nizbrdo nekih 50m a u bunker ne upada skoro pa nista. Dodjes na kraj njive, i kombajn se tokom okretanja iznivelira al je sad nagnut na stranu... Sita NEMA SANSE da progutaju svo zrno. Uz brdo kad idem, hvatam manje u otkos i idem polakse da sto manje mase dodje do sita a kad sidjem dolje polako se ispravljam da sita propuste vecinu zrna. To je na pojedinim njivama jednostavno tako. Poslije takvih njiva gdje sam nizbrdo upravljao kocnicama dok nisam nabavio tegove za zadnje tockove, vrsidba po ravnom mi dodje apsolutno kao odmor...

Nazad
Vrh