ZMAJ kombajni

Shale, sada si mi sve rekao, da si rekao od 8 do 12 pa ajde. Ja znam da može 8ha, a da li može 10,11 ha?

Ja se kladim da moze 142 da skine 10h dnevno jer sam sa Mercatorom mogu da uradim toliko 100%... Mada ima onih koji neveruju ali uvek smo raspolozeni za kladjenje... :osmeh:

Pazi ja za 3 sezone koliko imam kombaj, u pšenici smo najviše nešto malo više od 10-ak ha tj.18 kj u pet parcela koje su bile udaljene najviše oko 1 km jedna od kruge. Vreme za koje nam je to trebalo da uradimo je oa 9 do 18.30 uveče, ali kombajn nije stajao i kipovali smo u hodu. Prosečan prinos sa tih parcela je bio oko 7 t/ha...

E sad opet ću ponoviti video sam isti kombaj u rukama dvojice različitih kombajnera (zmaja 142) da može da ovrše i 10 i 15 ha, a da je kvalitet vršidbe isti (nema prosipanja)...

Najbitnije ti je za kombaj da imaš dobar prevoz da on nestoji...

Onda je moja greska, ali ipak ima veci ulaz od 142, tako da mislim da ima veci ucinak, sada mozda gresim, ali nebitno. Mene interesuje za 142.

Kod mene uradi najvise 5 ha ali ja vrsem samo moje i toliko mogu da prevezem i srecan sam kad toliko odradim.

Poslednja izmena:
Za sat vremena moze da se ovrsi hektar.... NAravno ne neke jako polegle psenice... Vrsim i ja dosta nemora to biti samo vojvodina... :ppozdrav: Kao prvo ja uopste nisam hteo moj kombajn da isticem nego Zmaj 142 za koji mislim da moze ladno da pokosi 10h dnevno ipak ima heder 4m... Zato sam naveo primer,nevidim zasto ne bi mogao 142 da ovrsi 10h dnevno... Pa moze da se vrsi nekim danima od 9 ujutru pa do ponoci.. I zar za to vreme nemoze da se pokosi 10h... Nerazumem zasto neki misle za kombajn da moze dnevno da ovrsi 2h.. :sta:

Onda ga sporo voziš a ima dobar kapacitet.

Neki voze kao manijaci,posebno kad je psenica slabija... Imam drugara koji na svaki kraj njive okrece na kocnicama!!!! Leti po njivi znaci... Ali ja ipak nisam takav.. Vozio sam dosta tecin Zmaj 142 i sad se u nekim situacijama kajem sto nisam uzeo ZMaj 142 ipak su delovi pristupacni i svuda ih ima.. Ali bilo sta je bilo...

Prozvan sam u jednom postu, merkator i 142 vjecno upoređenje, jednako ovrše danas pod uslovom da su oba u oke stanju, i da rade danas svaki 12 sati, ovrsit ce svaki 12 max 13 jutara u pšenici roda 4t/kj, tu zmaj ne moze ici narocito brzo tu ljudi masovno primjenjuju tzv puž stil, dok merkator moze brze zbog manje kose i veceg bubnja, i opet se svede na isto kad je kod zmaja kosa veca za 1,2m, 10hektara danas, lane nisam uspio ostajat duze od 8 pola 9 navecer na njivi zasto padala je rosa uvijek, a u prinosu kao sto sam naveo merkator moze zaboravit drugu brzinu, tu onda sve mora bit tip top, remenje kako treba, previše mase bude, levatori stalno puni i to mu je knap a ipak su to gospoda u godinama i vise nisu sposobni za takve akcije. tako da sve to pada u vodu svi mi pricamo tu o nekim silnim hektarima a kad izađemo na teren prc budes sretan ako napravis pola od toga sto sada navedemo ;)

Nazad
Vrh