E, vidite od kako imam kombajn (5 ili 6 godina vec) odzracio sam desnu kocnicu cim sam ga doterao u dvoriste i od onoda nemam nikakvih problema s kocnicama. izjednacivac pritiska radi (i njegova uloga je da i pri nejednakom pritiskanju obje pedale obadva tocka koce jednako, a ne kako je "vojkanvrelo" napisao da je to na nekim nagibima i da ti radi samo u teoriji). Gumice na cilindrima dolje nemam, ne postoje, tako je kombajn i doteran. sipao sam ulje gore ispod sjedala i pumpao pedale i nikako nije htio povuci ulje, skidao, rastavlja, cistio i na kraju se sjetim uzeti komad cumenog crijeva i onu "inakciju" veterinarsku. i uteram mu ulje kroz "sisu" za odzracivanje. Iz posude vadim ulje i odozdol ga tiskam i tako u krug. kocnice rade dan danas kao na autu, nema nikakvih problema.
Kolega je imao isti problem na 133 i nije nikako mogao dobiti ulje u pedale i kad je odozdol punio ulje, kocnice cudom proradile.
Po pitanju zrna u hederu, kazes donje sito pre malih rupa ili postopano. Ajmo ovako. moje gornje sito je otvoreno nekih 4-5mm, nastavak sita je zavaren u srednji polozaj, dakle otvoreno nekih 1cm, ako ne i vise. donje sito imam ono "srednje" sto se dobije uz kombajn, mislim da je 11mm i na njega vrsim sve osim zobi-ovsa. povratne mase nemam puno, sinje su dobre, sve je uredno na kombajnu ali opet imam dolje malo zrna i jako puno pljeve i uopce se time ne zamaram...
Rasipa ako imam, to je u losijem usjevu gdje je sitnije zrno pa na prvih 10m stanem i razgrcem slamu, ako ima zrna zatvorim vjetar i teraj dalje...
Inace, Petersonovo sito su imali samo 780 i univerzali, svi ostali (koliko mi je poznato) imaju Closz-ovo sito a razlika je nebo i zemlja. Petersonovo da mogu naci u dobrom stanju napravio bih od njega donje stelajuce.