Bobo, dal na imt 5106 gorivo iz rezervoara vuce odozgo pomocu cevi?
na 577 je tako i ta cev hoce da pukne i vuce fals, pa smo je lemili vise puta, i to trebas ocekivati ako je taj princip.
Da, original vuce nekih 10cm od dna rezervoara i preko vrha rezervoara i u AC pumpu. Postao sam alergican jer 20-30l goriva ostaje u rezervoaru a to nije mala stvar. Isto tako mi se taj usis cepio pa dok otvoris rezervoar, dok ga ocistis (rezervoar jaaaako prljav bio kad je traktor kupljen), pa kad AC pumpom treba napumpati da se motor odzraci, prodje me volja za zivotom. Zato sam prepravio da gorivo uzima s dna rezervoara na cep za ispustanje goriva tako da sam cep prepravio da ima izlaz za crijevo i spojio sve direktno. Pčlovak i dalje imam u rezervoaru ali sluze samo da pupune rupu
Spasoje,to svakako jeste tacno,ali posle 10-15 godina rada na tom Zmaju diskovi postaju excentricni i treba ih menjati.Dalje jedan disk nema kuciste vec se ceo menja a i lezesta za one dugacke srafove se sve razbiju.
Nije istina! Lane sam isao u NOMEX u Sabac kupiti osovine bubnja i prijemnog bitera i sve 4 glavcine, kajle i tri dugacka sarafa. Teta za pultom prica da idu tri glavcine i jedan kompletan disk na sta sam ju prekinuo i rekao "nije istina" na sto je odgovorila da zna sta govori. Trazio sam katalog jer sam vidio da ga imaju na kasi i listaj, pokazem teti da ipak idu 4 glavcine i da su diskovi posebno na sto se izvinula i rekla, gle, zbilja ne ide kompletan disk? Kompletan disk ide na varijator voznje dok su na varijatoru bubnja sve 4 glavcine posebno i sve 4 diska se odvrcu bez problema.
Nadalje, tamo sam uz obje osovine 4 glavcine i dvije nove kajle kupio i dugacke sarafe i ta ista teta mi dala 6 matica "s krunom" ali nije dala i one tri tanje obicne matice sto idu s nutarnje strane diska do vrsalice na osovini bubnja. reko, teta, 9 matica, ona NE 6 i uzela katalog i pokazuje da ide 6 komada i da svima tako prodaju. Vidio sam da je ljuta a imao sam kod kuce te tri matice tanke pa nisam terao mak na konac i svejedno mi nisu dali obecan popust, ocito je da sam malo naljutio tetu

Kod kuce prolistam katalog i zbilja ide 6 matica, ali 6 komada s krunom i jos tri obicne. Povjerovao sam teti i pomislio reko, moguce da je netko to sam ubacivao ali mi je pao kamen sa srca kad sam vidio da sam ipak ja u pravu.
I nevezano za sve, ODGOVORNO tvdim da su ljudi koji su zamjenili varijator bubnja dvorednim lancem kao sto to ima 780 i 131, napravili dva koraka u NAZAD... Trebate imati vise kombinacija i stalno sarafati po lancanicima. jecam se na 950 okretaje ne moze kvalitetno izvristi, bar ne na mom terenu jer ostaju iglice. jecam vrsim na skoro do kraja dotegnutoj korpi i na 1100 okretaja bubnja i onda se fino izvrsava. Napominjem da su i sinje lane stavljene nove... S lancanicima je muka isusova ako je izvrsaj los dok ja samo okrecem rucku u kabini i stelam okretaje ko covjek. Razumijem u soji ili kukuruzu lancanike ali u zitu, jecmu, zobi, tritikalu NIKAKO nit razumijem nit odobravam taj potez. varijator s remenom je i tata i mama za lancani prijenos.