ZMAJ kombajni

29ntgu8.jpg
6j36sx.jpg

- - - - - - - - - -

danas stigli delovi limarije,ladja,vetar,apcuzi,sabirna.....i polako sastavljanje

Ne znam da li je vec neko na forumu pisao o ugradnji disk kocnica na zmajevom kombajnu,evo par slika...
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Ima posebna tema kočnice na zmaj kombajnima. Tako nekako.... Ali ne škodi ni ovde što si okačio. Čak što više ako imaš još neku sliku okači slobodno.

Tako je.Postoji mesto za njih na nosaču vitla ali je neko skinuo celu instalaciju.Mi smo dokupili sve što je nedostajalo jer će ove godine biti potreba za pomeranjem vitla.

Jako puno znaci ako mozes da pomeras vitlo. Jos ako imas hidro pogon, kod polegle psenice kad ga pomeris malo napred, stavis malo vise obrtaja vitla, kombajn kosi ko da nije polegla.

Ima i hidro pogon vitla a montiraju se i podizači pologa da sve bude kako treba.Hoće malo i da mlati vlat ako je prebrzo vitlo ali bolje da se nešto i omlati nego da ostane ne pokošeno.

zna li neko od vas razliku u tragu prednjih tockova kod zmaja 171 i 142.. mislim jel puno siri trag... nisam uspeo nigde to naci...

Potrebna mi je adaptacija za suncokret za zmaj 132. Da li je bolje da je pravim ili kupim? I da li je bolje sa malim vitlom ili velikim?

Poslednja izmena:
Sa manjim vitlom je bolje, razlog:
sa malim vitlom mozes samo glave skidati, tad je izvrsal lepsi i lakse kombajnu.
sa velikim vitlom kako god nastelujes vitlo nemoze samo glave odsecati nego reze i stablo 20-50cm, dalje je sve jasno.

pozdrav forumasi,koju mi lamelu preporucujete za zmaja 133,ova fabricka sto se nudi po radnjama ili cini mi se da sam ovde negde citao da je bolja i kvalitetnija varijanta od mercedesa 123,pa me interesuje misljenje nekog strucnijeg pre kupovine..unapred hvala:ppozdrav:

@ frenky
Koja je bila cena glavcine?
Meni treba na 141 stariji tip varijatora sa "vucijim kandzama" tako mi rece majstor da se zovu,ima li neko polovno a da je u dobrom stanju,ili ako bi kupio komplet nov varijator bitera(noviji tip kao na 142) dali bi imao problema jer na dobu mi ostaje stari...ili bi trebao kupiti u kompletu?Ovako izgleda moj:
33bivsn.jpg

15hllg.jpg

28l97ph.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh