ZMAJ kombajni

pozdrav forumasi,koju mi lamelu preporucujete za zmaja 133,ova fabricka sto se nudi po radnjama ili cini mi se da sam ovde negde citao da je bolja i kvalitetnija varijanta od mercedesa 123,pa me interesuje misljenje nekog strucnijeg pre kupovine..unapred hvala:ppozdrav:
Daleko je kvalitetnija od mercedesa ali ako kupis original,ako uzmes tursku onda nista nije bolja od ovih sto su namenske za kombajn.Kod mene su probali obe varijante i to je iskustvo.Ja ti savetujem,posto je za mercedesa original dosta skuplja,da kupis lamelu koju proizvodi BRATEL KRON.To je firma koja je nasledila nekadasnji cuveni KRON i to su odlicne lamele.Ja ih imam kod mene vec vise godina i bez problema rade.

srce lamele je bas lose tako da remont otpada,tako da moram uzimati novu nema mi druge,nesto sam gledao ovde po netu i najcesce nude tu Kronovu lamelu ali vidim ovde je u pitanju neki Kron Kondor,da li je to isto kao Bratel Kron???jos jednom hvala kolegama na pomoci:ppozdrav:

Odes na neki otpad gdr rasturaju mercedes i bmw i uzmes lamelu od nekog stranca koja je dobra i u krajnjem slucaju je oblozis i ispadne jevtinija nego nova,ja sam stavio od bmw sa oprugama i nemam nikakav problem.

Kondor je jedna vrlo ozbiljna firma za proizvodnju rezervnih delova izmedju ostalog i za ZMAJ kombajne.Oni to jako dobro rade ali su im doduse i nesto vise cene od konkurencije.Mislim da za njih radi lamele BRATEL KRON a oni ih pod svojim imenom prodaju.Dobre su to lamele kao i svi njihovi delovi.

hvala svim kolegama na pomoci,narucio sam lamelu bas tu Kron Kondor i nova izadje oko 3000 din ako nekome zatreba ta informacija pa cemo videti jos malo kako ce se pokazati :osmeh:

Hteo bih da umesto remena stavim lanac i lancanik na zmaja 131 jel to neko radio na malim zmajevima i koliko to zadovoljstvo kosta....Radio bih psenicu i soju .....

Hm,nemoze isti lancanici da budu za te 2 kulture nikako,psenica ide na oko 1000 obrtaja a soja na mnogo manji br. obrtaja.

Na vasarima samo pomenes braci iz Vajske adaptacija za kombajn i odmah ti daju jedino sto im je sada pred zetvu cena prava sitnica ;) . Za psenicu ti treba gonjeni 19-22 zuba ( oko 1000obrtaja) a za soju gonjeni 32 ( oko 500o/min ako stavis veci propusna moc mu je jako mala ) . Ovo pisem iz sopstvenog iskustva na 780 .

Promenjena korpa prekjuce i promenjen semering na spojnickoj osovini menjaca jos heder da se pregleda i spreman za zetvu.
imag0253ly.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
imag0249bv.jpg

imag0251g.jpg

imag0252lf.jpg

Menjao sam samo taj semering ali mi je bilo mnogo lakse da ga spustim i da tako skinem zvono kvacila a i kada nabacujes to isto je mnogo lakse kad je spusten menjac.

Možda pogledam neki zmaj 142 neplanski . Totalni sam laik za kombajne , ali šta najviše gledati kod tog zmaja starog skoro 30g ? Mislim šta najviše para može kasnije pojesti ? Limarija možda ?

Samo da nije truo kao stare gace lezajevi se izmenjaju i osovine i motor se uradi ali ako je truo to ce te kostati najvise mada i to nije tako strasno, kupis nekog krsa izmenjas mu sve za 5000 eura i teraj 10 godina.

I bilo bi poželjno premestiti vazdušni filter na neko drugo mesto jer ventilator od tog motora sa zemlje diže sve moguće i šalje direktno na filter.

Nazad
Vrh