Decki moji, ovo s prijemnim biterom uopce nije greska na osovini, nego je greska onog koji je sastavljao biter pri remontu. Isto tako kad se mjenja osovina bubnja sto sam ja lane radio izmjerim sve da bude u milimetar u centru i budala pozabijam kajle dok nisam ugradio bubanj u kombajn. i sad znam zasto je i prije bubanj bio pomaknut u desnu stranu vise nego u lijevu. jednostavno lezajevi mu "fulaju" tih 5-6mm i kad premjeris osovinu da ide sve u milimetar dobijes dudanj u desnu stranu priblizen, bas kao i prijemni biter.
S prijemnim biterom nisam napravio tu gresku ali je bilo skidanja i stavnjanja i tri puta prilikom razmjeravanja ali u centru je 100% sad i nema ni da zucne.
Mene je moj kombajn nazivcirao i sve sam zivo na njemu promjenuo od A do Z evo ove godine mojom greskom ide generalno uradjen motor u njega a moj motor ostavljam za djelove bratu za skipa... osovine bubnja bitera, novi razdjelni lim u hederu, novi uvlacni lanci i donja osovina u hederu, nova kosa, nove plocica na duplim prstima, imam i nove reduktore u rezervi, lezajeve na slamotresima, ma ono kombajn bio zapusten skroz na skroz jer su se valjda bojali podmazati glavcine na varijatoru bubnja da valjda ne podmazu remen pa se osovine zajele i kidale remen na bubnju a to uopce nije jeftin popravak a montiranje lanca za pogon bubnja nije nikakvo rjesenje. Osovina bubnja 95€ osovina prijemnog bitera 115€ lim prijemnog bitera 40€, glavcine 4 komada svaka 15€ pa onda kajle, tri dugacka sarafa za stisknanje opruge na osovini bubnja, pa dva dana sarafanja, pa ako su sinje na bubnju losije mjenjaj i njih, pa lezajevi 15-20€ svaki i tako nakupi se na brzinu a ako se to ne gleda pri kupovini JAO si ga tebi kad ti krene remenje kidati a 50€ je naj jeftiniji remen koji mozes naci (Borovo i njemu slicni) Ovo se ni ne primjeti dok je remen utegnut pa ne bi bilo lose prije kupovine malo tu zaviriti jer je to jako velik trosak s obzirom na cjenu samog kombajna...