ZMAJ kombajni

Ima tu i drugih stvari koje ponekad odredjuju brzinu.Ja npr kad popijem nekoliko piva kombajn automatski brze radi.

• Like
Reagovanja: PKB
Evo da razjasnimo malo koji je brži.Naravno 162 je brži.Sve mu je za 25% veći(dob,slamotresi itd.) osim hedera gde on dobije na brzini.Heder na 162 je samo veći od 142-kinog za 14,285714 %,kad bi bio heder na 162-ki 5,25 metara ili još veći onda bi bili rame uz rame na parceli.:ppozdrav:

P.S. Motor je jači 35%.

Poslednja izmena:
e prosle godine sam kupio 142 i moram da pitam dal pogonska osovina na menjacu sa jedne i druge strane mora da ima lufta ili ako ima lufta gore dole mora da se menje lezaj ili sta vec?komsija mi rece koliko se on seca dok je radio u zadruzi da pogonske osovine na izlazu iz menjaca i na ulazu u diferencijal imaju lufta .po meni je to cist taboo tema.

Niko ziv te ne tera da verujes ako ne zelis. Vojvodina a i Srbija nije tako velika za neverne Tome.
Prijatelju,post je trebalo da ima drugačije tumačenje,i nije važno šta ja verujem a šta ne...... Tj hteo sam (trebao sam) da kažem da će početi prepucavanje koji je brži i bolji..... I počelo je.

Kod 162 vise velicina odredjuje cenu nego tehnicka resenja. Primer su takodje i kombajni 170 i 190-da se nadju u relativno istom stanju 170-ka samo zitna varijanta kosta 10000 evra a 190-ka isto zitna varijanta 7000 evra samo zato sto je veci heder i veca vrsalica. I sad neka mi neko kaze da je bolje posedovati i voziti 170 od 190? Identicna tehnicka resenja, sve isto sem sire vrsalice i par vratila koja su upravo duza zbog sirine vrsalice.

Evo moje 190-ke u soji ali ne u punoj brzini jer jos nisam resio obrtaje vitla da se vrte kako bi trebalo:

Konacno smo dotjerali naseg Zmaja 142RM po ovom kijametu od vremena.Evo nekoliko slika.

fotografija0028.jpg
fotografija0029.jpg
fotografija0030.jpg
fotografija0032.jpg
fotografija0033.jpg

fotografija0027.jpg

• Like
Semberac77 gdje si kupio kombajn,jer danas sam vidio jednu 142-jku na labudici,mimoisli smo se na husinu kod termo elektrane,

Kolege i ja sam se ponovio sa 161 com,bice slike cim malo budem imao vremena.Inace motor mu je jako dobar S-46turbo,vozio sam 75km bez problema.Sa zitnom variantom sam platio 3800 evra sa kolicom za heder.

• Like
Kazner sta je husin...msm da je ovaj kombajn doteran na gumama posto su tu kolica za heder kraj njega msm da ih je vukao za sobom..inace odlicna 142 samo msm da ovo nije rm.tj da je ofarbana i kasnije nalepljena nalepnica...inace Semberac svaka cast,dobra masina..

Husino je mjesto kroz koje se mora proci tj put je kroz husino to je na relaciji od petlje na ulazu u Tuzlu pa gotov do ulaza u Zivinice,i bas tu se mimoidjem sa labudicom na njoj zmaj 142 pa sam pomislio da je to taj.

čestitke za kupovinu i jednom i drugom, neka vas dugo služe.

meni treba jedan točak za kolica hedera sa osovinom, jel ima možda neko na prodaju ....
druze imas na otpadima za kombi vozila osovine sa tockovima za 40-50e, ja sam kupio prosle godine osovinu satockovima i ispravnim gumama i rezervni tocak sa ispravnom gumom u Rumi na otpadu za 50e.

Kolege i ja sam se ponovio sa 161 com,bice slike cim malo budem imao vremena.Inace motor mu je jako dobar S-46turbo,vozio sam 75km bez problema.Sa zitnom variantom sam platio 3800 evra sa kolicom za heder.

Koje godiste je kombajn, i koliko tacno ima ks taj motor?
Da te dugo sluzi i da budes zadovoljan s njim :sreca::bravo:.
Turi neku sliku kad stignes , da osacujemo malo :ppozdrav:

Nazad
Vrh