Ti si za dzakarosa bez kabine dao 3000€... Kako mi se cini da si u tom slucaju dao previse novaca...
Puno ljudi prepravlja kocnice na zmaju u mehanicke, jer imaju problema s odzracivanjem cilindara. Meni je radila samo lijeva kad sam kupio kombajn i pred ovu sezonu sam se namucio ko budala da osposobim i ustelam obadvije al kad sam skuzio sistem, 5 minuta posla i kombajn u mjestu staje. Povezao sam na kombajnu susjeda koji cjeli zivot kombajnira sa 780 i 133 i kad me pitao kako se usudim ne jednu njivu ici jer je jako strma, pokazao sam mu kako kocnice rade... nije mogao vjerovati i odmah me pitao za "recept"...
Sto se mazalica tice:
Osovina pogona hedera 2 komada
Osovina prijemnog bitera 2 komada
Osovina bubnja 2 komada
Osovina odbojonog bitera 2 komada
Osovina vjetra 2 komada
Pogon ladje 2 komada
Varijator voznje 3 komada
Mjenjac i kvacilo 4 komada
Lezaj na zvonu 1 komad
Varijator bubnja 3 komada
Varijator vitla 3 komada
Ciganka pogona kose 4 komada
Kugle na kosi 2 komada
Lezaji vitla 2 komada
Podizni cilindri vitla 2 komada
Podizni cilindri hedera 2 komada
Lezajevi slamotresa 8 komada
Pedala kocnice 2 komada
Rukavci 4 komada
Spaner plosnatog remena 2 komada
Spaner remena ventilatora 1 komad
Sigurnosna spojnica elevatora zrna 2 komada
Sigurnosna spojnica elevatora povratne mase 2 komada
Lancanici privodnih lanaca 3 komada
Donji reduktor cjevi za kipanje 1 komad
63 mazalice
Mislim da nisam niti jednu zaboravio, al kad ih jednom pronadjes, znat ces ih ovako iz glave kao i ja... Imas sortir cilindar, dok ja imam bunker, pa tu potrazi mazalice, a ako imas presu na njemu, odmah ju skini, jer samo ona ima valjda 50 mazalica
Svaki dan mazem sve osim rukavaca, pedale kocnice, elevatora, lezaja vitla i podiznih cilindara. Sve zbog masti koja DOSLOVCE ispari iz lezajeva, a lezajevi se ne griju uopce. Ujutro u lezajeve tiskam mast po 3-4 puta iz rucne pumpe dok ne primjetim da mast pocinje izlaziti iz lezaja...
Trenutno trazim kvalitetniju mast koju bih koristio, jer ovako svako jutro ispraznim skoro dvije rucne pumpe masti, sto mi se cini bez veze...
U sezoni samo na kombajn ode kantica od 4 ili 5kg, ne znam koliko ima...