ZMAJ kombajni

Mislim da ima razlike i u kabinama kod prvih i zadnjih serija 143.A to što je brži zavisi od toga kako je namešten varijator vožnje:ppozdrav:

---------- Poruka napisana u 23:37 ---------- Prethodna poruka je at 23:32 ----------

Menjači su isti
menjači su isti samo na oko,ima razlike u prenosu kao i na ZMAJ-u 240 koji je sporiji od 142,razlika u dva zubčanika,ista ona na kojima je 143 brži

Ta ručica otvara cev za kipanje .Ti mora da si to poskidao ,ili neko drugi pa sad moraš ručno zakretati cev ai neznam kako je učvrstiš.

Može ali ne sada.To ide dosta sporo tako da sam ja tu jedno vreme imao motorić od brisača pa preko remenčića i remenica je to sasvim solidno otvaralo .Trenutno je to i u mene van funkcije nego otvorim ručno i zatvorim.

kolege potreban mi je savet danas sam prvi put pustio zmaj 133 u rad i sve lepo funkcionise samo sto nisam zadovoljan sa izvrsenim zitom posto mi se desava da izbaci ceo vlat napolje,dakle korpa je stegnuta do kraja vetar podesen po mom misljenju kako treba jedino sto me buni jeste broj obrtaja bubnja posto mi sat ne radi pa ne znam koliko ima trenutno i mislim da mi to stvara problem,da napomenem da je kombajn kad je dosao kod mene bio nastelovan za suncokret a meni iskljucivo treba za jecam i zito,pa ako moze neko da mi kaze polozaj obe remenice da bih dobio tih 1000 obrtaja,dakle ljudi pomagajte:ppozdrav:

Ako u vlati ima zrna, bit ce da si korpu raspustio... ako si poluge za stelanje korpe skidao, cesto se desi da se ona klackalica u obliku slova "L" okrene naopako pa onda ti mislis da stezes korpu a ona se otpusta... Kad sam kupio kombajn tako je bilo i kod mene namjesteno i ovaj je prodavao kombajn jer mu nije dobro izvrsavao i kasnije se hvalio kako mi nemamo pojma kakav smo krs kupili... Namjestio korpu jer je bila do kraja otpustena, cak i na izlazu i eno ga vrsi ko lud.

Okretaji bubnja, rekao sam i preko PP, kad jeremen "paralelan" onda je to 950 okretaja ako je ibar gas na kombajnu postelan kako treba (1850 o/min)

hvala kolega ali ipak mislim da je korpa dobro nastelovana jel tacno vidim kako kad je pomeram kako se podize i zatvara,sad ja sumnjam na broj obrtaja bubnja,reci mi samo kako se to podesava tj na koji sraf jasno mi je da obadve remenice moraju biti paralelne

Za stelanje broja okretaja bubnja imas rucku u kabini (iza rucke za ukljucivanje vrsalice) i nju odvrces-zavrces i tako sistemom poluga djelujes na remenicu na osovini prijemnog bitera tj. suzavas ju ili siris ovisno sta trebas raditi s bubnjem.

Ako je ta rucka zapekla ili iz nekograzloga ne postoji na kombajnu onda na dugackoj sipki kod remenice ovrces ili zavrces maticama polugu koja drzi valjsku remenicu varijatora i na taj nacin ga skupljas ili siris.

Remenice trebaju ici u trag, to je jasno ko suza, ali za 950 okretaja remen treba biti paralelan gornja strana s donjom i to je sva mudrost mislim da se ovdje nismo bili bas nej bolje razumjeli.

Jos pogledaj sinje na bubnju ako su istrosene mjenjaj. ako je zazor ispod 5-6mm to je za zamjenu.

Imam mali problem menjao sam remen na pogonu varijatora (zmaj 131),i sad kombajn kad je na leru nece da miruje nego uvek,"hoce napred" jedino stane ako zadrzim na kocnici.....Da napomenem da je sa starim remenom stojao u mestu kada se poluga od varijato ra povuce par puta prema sebi...

Španer menjača otpusti tako da ti se remen još olabavi.Sada je novi remen a stari je verovatno vremenom dotezan da bi imao punu brzin i sad je ovajnovi prešpanovan.

---------- Poruka napisana u 10:33 ---------- Prethodna poruka je at 10:15 ----------

Slika mehanizma otvaranja spirale za pražnjenje bunkera za kolega @južnije tužnije@
rautqg.jpg

Hvala samac na izdvojenom vremenu,ovo nije tesko napraviti a drugi kraj poluge sto gura odnosno vuce cev za kipanje dali mozes to da uslikas,jer kod mene najverovatnije da je iseceno brusilicom hvala jos jednom.

kolege potreban mi je savet danas sam prvi put pustio zmaj 133 u rad i sve lepo funkcionise samo sto nisam zadovoljan sa izvrsenim zitom posto mi se desava da izbaci ceo vlat napolje,dakle korpa je stegnuta do kraja vetar podesen po mom misljenju kako treba jedino sto me buni jeste broj obrtaja bubnja posto mi sat ne radi pa ne znam koliko ima trenutno i mislim da mi to stvara problem,da napomenem da je kombajn kad je dosao kod mene bio nastelovan za suncokret a meni iskljucivo treba za jecam i zito,pa ako moze neko da mi kaze polozaj obe remenice da bih dobio tih 1000 obrtaja,dakle ljudi pomagajte:ppozdrav:
dsc02233.jpg

pogledaj sliku,na desnoj remenici (na toj osovini zajedno sa remenicom nalazi se i lanac) kais treba da upadne 5mm tako da su ti tad obrtaji bubnja na 1100

Ne razumem sta je to VLAT, ja mislim da je klas. Ako sam dobro razumeo tvoje pitanje onda to znaci da tvoj kombajn nema masu za vrsu. Kojom brzinom ga teras , moras ici mnogo brze.

2v0hcsp.jpg
Na drogom kraju je šipka pvezana sa gornjom spiralom koja se zakreće i to je to.Kad zapneš za drvo ili za prikolicu ne bude velikih posledica nego se šipka smota može se ispraviti nije problem pošto je puna šipka .Ako ti još šta treba pitaj na pp. @LJubiša @ Slažem se da je kod tebe tada 1100 o/min. ali ne mora da znači da će i u @Daki td@ biti isto toliko kada podesi tako . Koliki je br obr motora ? Pa šta ako mu malo proklizava pljosnati kaiš koji goni vršalicu tj prijemni biter? zatim remen treba da je tačno 1715 A SADA PRAVI SVAKO REMENJE . Ja sam kupio 1630 pod vučni naravno a kad sam ga donio kući n duži nego onaj 1715 o bubnja .Ma šta da ti pričam a tek te oznake LI i La za vanjski i za unutrašnji prečnik.Ali definitivno pri tim obrtajima bubnja remen mora da je skroz gore na remenic bitera,upravo kao na vašoj slici.

Poslednja izmena:
Jeli normalno da zmaj 133 za 3 dana rada u jecmu potrosi 3l ulja u motoru? (uradjeno svega 100 dunuma)

---------- Poruka napisana u 21:59 ---------- Prethodna poruka je at 21:58 ----------

Gdje se gleda ulje od mjenjaca u zmaja 135?

Nazad
Vrh